Anouk De Vleeshouwer (35), Jan Seberecht (39) en de kinderen Elise (5,5) en Axelle (4)
Volledig scherm
PREMIUM
Anouk De Vleeshouwer (35), Jan Seberecht (39) en de kinderen Elise (5,5) en Axelle (4) © Eddy Vangroenderbeek

Anouk (35) en Jan (39) kochten voor een prikje een brasserie en bouwden ze om tot woon- en werkruimte: hoeveel is hun woning nu waard?

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij samen met Steven Plompen van Copandi een woning in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren. De eigenaars kochten het gebouw met een brasserie en een flat voor 309.000 euro en verbouwden het tot een kantoor op de benedenverdieping en een duplex van 220 m² met prachtig dakterras. Hoeveel krijgen ze bij een eventuele verkoop? 

  1. Kangoeroewonen steeds populairder, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert legt uit
    PREMIUM

    Kangoeroe­wo­nen steeds populair­der, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belasting­ex­pert legt uit

    De evolutie van de vastgoedmarkt heeft ertoe geleid dat meer en meer mensen op zoek gaan naar alternatieve woonvormen. Een van de woonvormen die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is, is het zogenaamde ‘zorgwonen’, in de volksmond misschien beter gekend als het ‘kangoeroewonen’. Daarbij creëert iemand een afzonderlijke woonentiteit om een hulpbehoevende persoon zoals de (groot)ouders te huisvesten en te verzorgen. Een nobele gedachte, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert Michel Maus belicht de voor- én nadelen.