Getty Images / Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images / Carline Vandercruyssen

Word jij ook zo vaak wakker ‘s nachts? Slaapcoach legt uit hoe dat komt en wat je eraan kan doen: “Medicatie is echt af te raden”

Een snurkende partner, nachtmerries of een toiletbezoek: er zijn tal van oorzaken waardoor we ’s nachts wakker worden. Hoe val je daarna weer snel in slaap? “Kijk vooral niet constant naar de klok, maar sta op en ga een half uur iets compleet onnuttigs doen”, zegt slaapcoach Ellen Smets die advies geeft om snel weer in dromenland te vertoeven. 

  1. Je Globaal Medisch Dossier bepaalt wanneer je gevaccineerd wordt: wat is het? En wat zijn de voordelen? “Meer geld terug bij bezoek aan specialist”
    PREMIUM

    Je Globaal Medisch Dossier bepaalt wanneer je gevacci­neerd wordt: wat is het? En wat zijn de voordelen? “Meer geld terug bij bezoek aan specialist”

    Om uit te maken wie voorrang krijgt bij vaccinatie, baseren de huisartsen zich op het Globaal Medisch Dossier (GMD) van hun patiënten. Maar wist je dat dat GMD je ook recht geeft op een verhoogde terugbetaling bij doorverwijzing naar een specialist? En dat je zelf kan bepalen wie je dossier inkijkt? Maar hoeveel kost het? En zijn er nog voordelen? Prof. Johan Vansintejan (Huisartsgeneeskunde VUB) legt uit.