"Een groot deel van de winderigheid is ook een product van de vergisting van voeding", zegt professor Danny De Looze.
Volledig scherm
PREMIUM
"Een groot deel van de winderigheid is ook een product van de vergisting van voeding", zegt professor Danny De Looze. © Getty Images/Thomas Verfaille

Wat leg je best niet in je winkelkar om winderigheid en boeren te vermijden? Professor maag- en darmziekten geeft advies

We doen het met zijn allen, jong en oud, man of vrouw of X: lichaamsgassen lossen. Wat onze achterdeur betreft, laten we gemiddeld zelfs zo’n 12 tot 25 winden per dag. Professor maag- en darmziekten Dr. Danny De Looze (UZ Gent) legt uit waar die gassen vandaan komen, of dat nu eigenlijk erg is en wat we ertegen kunnen doen (voor het geval dat nodig is).

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Een hometrainer in huis halen? “Koop géén toestel dat je eigenlijk niet nodig hebt”: wij testen zeven modellen en halen er de beste uit
  PREMIUM

  Een hometrai­ner in huis halen? “Koop géén toestel dat je eigenlijk niet nodig hebt”: wij testen zeven modellen en halen er de beste uit

  Overtollige kilo’s, stramme spieren na (te) veel thuiswerk? Te koud buiten om nu al te fietsen? Dan is een hometrainer dé oplossing. Nikolas Van der Veken, general manager van FitnessKing in Dendermonde, geeft uitleg: “Ik raad aan om er drie keer in de week ruim een half uur op te rijden. En kies een model dat past bij wat je kan en wil.”
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.