Stephanie Scheirlynck: "Ik denk dat de holbewoner nog ergens in ons zit. Hij eet graag vet als overlevingsmechanisme, als reserve voor moeilijke tijden."
Volledig scherm
PREMIUM
Stephanie Scheirlynck: "Ik denk dat de holbewoner nog ergens in ons zit. Hij eet graag vet als overlevingsmechanisme, als reserve voor moeilijke tijden." © Steven Richardson

Waarom "sportief vermageren" het beste is, en je om gezond te blijven ook geregeld moet zondigen. Het verrassende advies van de voedingsexperte van Greg Van Avermaet en Nafi Thiam

Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Stephanie Scheirlynck (35). Ze is de voedingsexperte van enkele favorieten in de Ronde van Vlaan­deren morgen, waaronder Greg Van Avermaet. Haar tips over koolhydraten, “sportief afvallen” en waarom zondigen af en toe nodig is.

 1. Meditatie-expert wil meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik hoop dat meditatie ooit wordt zoals tandenpoetsen”
  PREMIUM

  Meditatie-ex­pert wil meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik hoop dat meditatie ooit wordt zoals tandenpoet­sen”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: meditatie-adept Benjamin Blasco (44). Hij zat op een flitsend carrièrepad dat hem recht naar de top van een bedrijf zou leiden, maar gooide alles om. Niet zozeer voor een rustiger leven, maar zeker voor een bewuster bestaan waarin meditatie een belangrijke rol speelt. “We eten gezonder en bewegen meer, maar verwaarlozen onze geest. Meditatie zou veel medicatie overbodig maken.”
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip