Lieven Maesschalck (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Maesschalck (rechts). © Pexels, BELGAIMAGE

"Steviger borstkas? Dan pomp je best bijna dagelijks, zowat dertig keer per dag": topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies om ook na de zomer fit te blijven

Na de zomer doen we het meestal rustiger aan en hebben we al wat vaker geen zin om nog buiten te komen. Maar ook na de zwembroek- en bikiniperiode kan je op de juiste manier werken aan de meest gezonde, sportieve versie van jezelf. Lieven Maesschalck beantwoordt de tien leukste lezersvragen over een duurzame sportieve levensstijl.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?
  PREMIUM

  “Afvallen draait niet alleen om wat je eet”: waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?

  In de hele wereld neemt obesitas dermate toe dat de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) het als een epidemie beschouwt. Ook in België gaat het niet de goede kant op: de helft van de Belgen lijdt aan overgewicht. Maar waarom krijgen meer mensen met overgewicht te maken en waarom lukt het niet om levenslang een gezond gewicht te houden? Voedingswetenschapper Hella Van Laer legt het uit op de Wereld Obesitas Dag en geeft advies om wél succesvol af te vallen. “Het is ontzettend belangrijk dat we de mechanismen achter ons eetgedrag kennen.”
 3. Lust en liefde spatten van je scherm in deze topseries
  Streamz

  Lust en liefde spatten van je scherm in deze topseries

  Naar aanleiding van de release van de eerste aflevering van HBO Max-titel ‘The Sex Lives of College Girls’, sinds 19 november te zien op Streamz, vullen wij onze Kijkgids aan met enkele straffe streamingtips over seks en relaties. Van een moderne Bridget Jones in ‘Fleabag’ (Prime Video) tot de avonturen van een groep New Yorkse boezemvriendinnen in ‘Girls’ (Streamz) en de originele anthologieserie ‘Easy’ (Netflix): liefde, hartzeer en vleselijke lusten verzekerd!