Parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly
Volledig scherm
PREMIUM
Parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly © Getty Images / rv

Poetsen we onze tanden al ons hele leven verkeerd? "Spoel niet na met water", adviseert parodontoloog

Je tanden poetsen hoort bij een gezonde levensstijl. Maar we doen het niet allemaal even juist, zegt parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly, lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Vlaamse Tandartsen. Hoe vaak (en lang) moet je nu eigenlijk poetsen? Is een gewone tandenborstel voldoende? En wat als je een beurt overslaat? 

 1. Lonen worden aangepast, hoe komt dat? En waarom is meer loon niet per se goed nieuws? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit
  Play

  Lonen worden aangepast, hoe komt dat? En waarom is meer loon niet per se goed nieuws? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit

  De inflatie in België loopt verder op. In november nam ze toe tot 5,64 procent, na 4,16 procent in oktober. Het is van juli 2008 geleden dat het prijspeil nog zo sterk steeg. Bedrijven moeten daarom de lonen automatisch indexeren. Meer geld op de bankrekening van de consument dus, maar dat is niet per se een goede zaak. Wat is er aan de hand? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit.
 2. Mondkapje confronteert ons met slechte adem: tandarts tipt hoe je je mond het best verzorgt
  PREMIUM

  Mondkapje confron­teert ons met slechte adem: tandarts tipt hoe je je mond het best verzorgt

  Nog nooit werden we zoveel met onze adem geconfronteerd als de dag van vandaag. Sinds mondkapjes hun vaste benoeming kregen, durft onze mondgeur al eens in de neus kriebelen. En die is tot onze teleurstelling iets meer eau de Camembert dan eau de Chanel. Maar wat kan je eraan doen? Tandarts Zaza Delforche en mondhygiëniste Romy Snoek geven tips. “Whitening tandpasta’s laat je beter links liggen, kies in de plaats voor eentje met fluoride”, is er eentje van een hele reeks.