Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie (rechts). © Getty Images / rv

Hoe giftig zijn paddenstoelen? Mag ik ze plukken en kan ik ervan eten? Experte waarschuwt: “Ook in tuinen zijn giftige soorten te vinden”

Is het je ook opgevallen dat er al veel meer paddenstoelen in de tuin en in het bos waren dan de voorbije jaren? En vraag je je dan ook af of die paddenstoelen eetbaar zijn? Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie, legt uit: “Bewonder de paddenstoelen, en maak foto’s. Maar pluk ze alleen maar digitaal.”

  1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
    Spaargids.be

    Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

    De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.