Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe gezond is fietsen met een e-bike eigenlijk? Wetenschappers deden de test

Elektrische fietsen zijn razend populair en o zo gezond, want je bent lekker actief bezig. Toch? Het Nederlandse dagblad AD besloot het eens grondig uit te zoeken, met een gewone fiets, een e-bike én met wetenschappers van de Universiteit Twente. “Misschien wil je het antwoord eigenlijk niet weten.”

 1. "Steviger borstkas? Dan pomp je best bijna dagelijks, zowat dertig keer per dag": topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies om ook na de zomer fit te blijven
  PREMIUM

  "Steviger borstkas? Dan pomp je best bijna dagelijks, zowat dertig keer per dag": topkine­sist Lieven Maesschal­ck geeft advies om ook na de zomer fit te blijven

  Na de zomer doen we het meestal rustiger aan en hebben we al wat vaker geen zin om nog buiten te komen. Maar ook na de zwembroek- en bikiniperiode kan je op de juiste manier werken aan de meest gezonde, sportieve versie van jezelf. Lieven Maesschalck beantwoordt de tien leukste lezersvragen over een duurzame sportieve levensstijl.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.