Dermatologe Barbara Boone, UZ Gent (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatologe Barbara Boone, UZ Gent (rechts) © Getty Images / rv

“Deodorants camoufleren de geur, maar doen niks aan het zweten zelf”: Hoe kan je okselvijvers dan wél vermijden?

Nu we na een kwakkelzomer weer kunnen genieten van het warmere weer, kunnen zweetvlekken ieders zomerse outfit wel eens ontsieren. Maar wat moet je doen als dat zweten nooit lijkt te stoppen, en het dagelijks gênante situaties oplevert? Dermatologe Barbara Boone deelt haar beste advies tegen dit vervelende kwaaltje. “Waarschijnlijk is overmatig zweten genetisch bepaald.”

 1. “Nagelbijten valt onder het protocol waar we ook tics en lichte vormen van jezelf krassen in onderbrengen”: psychologe legt uit hoe je ermee stopt
  PREMIUM

  “Nagelbij­ten valt onder het protocol waar we ook tics en lichte vormen van jezelf krassen in onderbren­gen”: psychologe legt uit hoe je ermee stopt

  Nagelbijten lijkt in het begin misschien onschuldig. Maar al gauw beschadig je je vingertoppen en ga je steeds dezelfde wondjes open bijten, wat tot ontstekingen kan leiden. Ook kan de gewoonte een bron worden van schaamte. Om nog maar te zwijgen over de gevaren die ze met zich meebrengt nu het coronavirus nog steeds rondwaart! Redenen genoeg dus om er zo snel mogelijk komaf mee te maken. Maar hoe doe je dat? “Mensen die nagelbijten staan er vaak niet bij stil dat ze het doen”, weet klinisch psychologe Caroline Braet. Wij stelden haar vijf vragen over deze vervelende kwaal.
 1. Veilig in de zetel dit weekend met vijf nieuwe streamingtoppers

  Veilig in de zetel dit weekend met vijf nieuwe streaming­top­pers

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. Wil je, nu de vierde coronagolf door het land raast, het weekend liever doorbrengen voor de buis? Wij vullen onze Kijkgids onder meer aan met de verfilmde boekenreeks ‘The Wheel of Time’ (Prime Video), aanstormend talent in ‘The Sex Lives of College Girls’ (Streamz) en het langverwachte vervolg op lockdownhit ‘Tiger King’ (Netflix). Hier is onze streaming top 5!
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.