Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“1 op de 2 Belgen krijgt ooit artrose”: reumatoloog legt uit wat je kan doen om het te voorkomen

Maar liefst de helft van de Belgen krijgt ooit last van artrose. Wie oud genoeg wordt, zal er zelfs helemaal niet aan kunnen ontsnappen. Toch zijn er verschillende manieren om je risico te verlagen, en die zijn niet eens zo moeilijk. Reumatoloog Jan Lenaerts legt uit hoe en beantwoordt de meest gestelde vragen over het gezondheidsprobleem

27 reacties

 • Gaston Foubert

  2 weken geleden
  Ik maak zelf mijn thee voor artrose en gewrichtspijnen met kurkuma, gember en cayennepeper. Kon vorig jaar met moeite en veel pijn amper van mijn stoel komen, heb nu gans mijn tuin pijnloos omgespit. Ik ben 71 en heb een zware jeugd gehad op de boerderij.
 • Gisèle De Muylder

  2 weken geleden
  Neem al jaren flexofytol, dat is kurkuma, en het werkt uitstekend. Zwelling van knobbel en ontsteking hiervan volledig gestopt. Mijn vingers hebben ook de weldaad van Flexofytol ondervonden. Voorheen artrose waardoor vervorming, die is ook volledig gestopt en geen pijnen meer.
 • Annie Vancauteren

  2 weken geleden
  Wat zullen we allemaal krijgen door de vaccinaties? In Europa lijkt het wel de Olympische spelen van de wetloop naar de grote beker wie heeft het meeste vaccins gezet bij gezonde mensen niet niet ziek werden van Corona?
 • Pascale De Pecker

  2 weken geleden
  Ik ben 47 jaar en vorig jaar is bij mij atrose en osteoporose vastgesteld. Ik heb op verschillende plaatsen pijn, maar ik blijf genieten van het leven.
 • Marcus Vadis

  2 weken geleden
  In de geneeskunde vindt men specialisten op vele vlakken maar er zijn geen specialisten te vinden die een verband kunnen leggen tussen je voeding en je gezondheid, daar is nu eens nood aan!
 1. Podoloog ziet veel hielspoor en overbelasting door fout schoeisel: “Met juiste wandelschoen heb je geen blessures”
  PREMIUM

  Podoloog ziet veel hielspoor en overbelas­ting door fout schoeisel: “Met juiste wandel­schoen heb je geen blessures”

  De populariteit van wandelen piekt deze maanden. Gezond, maar! “Te veel mensen doen dat met de foute schoenen”, stelt podoloog Charity Audenaert vast in haar praktijk. “En dat zorgt voor heel wat blessures.” Waaraan moet een goede wandelschoen voldoen om er zorgeloos op uit te trekken? Moet je per se een duur paar kopen van een speciaalzaak als A.S. Adventure of scoort een goedkoop model van Decathlon even goed? En hoe voorkom je overbelasting en andere kwaaltjes?
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm