Beursexpert Paul D'Hoore
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Paul D'Hoore © Getty Images / Romain Thiry

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "Somfy is een groeiverhaal en dat hebben de beleggers al in de gaten gekregen”

Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D’Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.

 1. Overweeg je om een boot te kopen? Dit moet je weten volgens experts: “Een op de vijf eigenaars is in overtreding”
  PREMIUM

  Overweeg je om een boot te kopen? Dit moet je weten volgens experts: “Een op de vijf eigenaars is in overtre­ding”

  Belgen kopen massaal boten, waterscooters en dies meer. “Alleen al in mei kregen we 800 aanvragen om een vaartuig te registreren, en aan zee hebben we in 8 van de 10 kustgemeenten extra insteekzones moeten voorzien”, zegt Eric Hiele van de pleziervaartinspectie. Hij spreekt zelfs van ware coronaboom. Maar wat moet je weten voor je een boot(je) koopt? Waar loopt het vaak mis en hoe voorkom je dat? Experts leggen het uit, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt.
 2. Beursexpert over waarom de Bel20 in mei altijd minder goed presteert: “Goed nieuws voor de belegger én staatskas”
  PREMIUM

  Beursex­pert over waarom de Bel20 in mei altijd minder goed presteert: “Goed nieuws voor de belegger én staatskas”

  Beleggen is interessant, maar roept soms ook vragen op. Geen nood, want onze beursexpert Pascal Paepen weet daar in onze reeks Starten met beleggen wel raad mee. Deze week legt hij uit waarom de Bel20-index, de graadmeter van de beurs van Brussel, in mei traditioneel wat minder goed presteert dan andere beurzen, een jaarlijks terugkerend fenomeen. “Je hoort beleggers in Belgische aandelen zeker niet klagen in mei. Integendeel!” En dat heeft allemaal te maken met de couponnetjes die geknipt worden.