Patrick Steels.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Steels. © Steven Richardson

Patrick (54) heeft geen spaargeld meer maar beleeft jongensdroom met eigen kajakbedrijf: “Hypotheek afsluiten voor een huis is uitgesloten”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Patrick Steels (54) aan het woord, die een kwarteeuw geleden met zijn eigen kajakverhuurbedrijf aan de Nete zijn jongensdroom in vervulling zag gaan. “Het heeft een tijdje geduurd voor mijn zaak op dreef kwam, maar de laatste zomers zijn echt top”, zegt Patrick, die wel graag op zekerheid speelt. Daarom overbrugt hij de wintermaanden met interimwerk. “Ik heb leren leven naar de stand van mijn bankrekening.”

 1. Door haar reuma viel Els (50) terug op een invaliditeitsuitkering van iets minder dan 1.000 euro: “Van de mutualiteit mag ik één uur per dag werken”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Door haar reuma viel Els (50) terug op een invalidi­teits­uit­ke­ring van iets minder dan 1.000 euro: “Van de mutuali­teit mag ik één uur per dag werken”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Els (50) hoe ze terugviel op een invaliditeitsuitkering. Daardoor zagen zij en haar man Peter een tijdje zwarte sneeuw. “Intussen zijn onze leningen afbetaald en proberen we 1.000 à 1.500 euro te sparen. Wij weten immers als geen ander hoe snel je in de problemen kan komen.”
 2. “Je kan meer uit je pensioensparen halen door met je leeftijd rekening te houden”: onze geldexperte legt uit hoe je het aanpakt
  PREMIUM

  “Je kan meer uit je pensioen­spa­ren halen door met je leeftijd rekening te houden”: onze geldexper­te legt uit hoe je het aanpakt

  Zowat 3 miljoen Belgen vulden de afgelopen weken het vak pensioensparen in op hun belastingaangifte. Dat geeft hen een mooi fiscaal voordeel, terwijl ze ondertussen op lange termijn hun appeltje voor de dorst aansterken. “Maar om de risico’s te minimaliseren en je inspanningen fiscaal te optimaliseren, moet je je leeftijd in de gaten houden”, aldus onze geldexperte Véronique Goossens. Zij legt uit hoe je het meeste haalt uit je pensioensparen.

Geld