BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen

Last van zwabberarmen? Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen om er komaf mee te maken

Nu de sportscholen gesloten zijn, delen sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team regelmatig de beste huis-tuin-en-keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze keer aan de beurt: zwabberarmen. Want ook die kan je makkelijk te lijf gaan. “De triceps beslaat zo’n 75% van je bovenarmen en is de grote spiergroep aan de achterkant van je armen. Als je die oefent, heb je vrij snel effect.” Dat kan perfect met professionele gewichten, maar ook simpeler met wat keukenborden bijvoorbeeld. Heb je weinig tijd? Dan is er één oefening die je zeker niet mag overslaan.

6 reacties

 • Rachel Janssens

  3 maanden geleden
  Een kinesist kan je vertellen en tonen hoe te trainen zonder jezelf te overbelasten. Dit gaat dan vooral over de kleinere spieren die dikwijls vergeten worden. Voor echte spiergroei en een mooi strak lijf moet je bij anderen zijn. Kwestie van de juiste training bij wat je beoogt en de een gebalanceerde voeding.
 • Bettina De Bruecker

  3 maanden geleden
  Vanaf vanavond al inplannen bij mijn andere oefeningen,bedankt
 • Marc Sierens

  3 maanden geleden
  Gelijk welke kinesist weet hoe je moet trainen voor bepaalde spiergroepen maar ze krijgen niet de aandacht en de kans op gratis reclame zoals De Maesschalck
 • Catherine MISTIAEN

  1 jaar geleden
  Spieren zijn belangrijk. Ook voor vrouwen (met mate): ik heb inderdaad een beetje last van zwabberende bovenarmen. Zal die spieren een beetje moeten oefenen.
 • willy De Page

  1 jaar geleden
  super , kan zeker velen helpen !
 1. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 2. Sportkinesist Lieven Maesschalck: met deze oefeningen blijf je in conditie zonder je huis te verlaten
  PREMIUM

  Sportkine­sist Lieven Maesschal­ck: met deze oefeningen blijf je in conditie zonder je huis te verlaten

  Nu de fitnesszalen de deuren dicht houden en alle sportactiviteiten afgelast zijn, is het opeens een stuk lastiger om fit te blijven. Toch zijn er ook voor wie in quarantaine zit nog voldoende opties om te bewegen. We verzamelen ze ook in onze ‘Thuisblijfgids’. “Probeer in de eerste plaats naar buiten te gaan. Wandelen en fietsen mogen nog steeds”, zegt Lieven Maesschalck. “Maar ook thuis kan je een hoop oefeningen doen.”
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?