Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© Carline Vandercruyssen

Kinesist toont hoe je spieren kweekt door stil te staan: “Ook professionele sporters gebruiken isometrische oefeningen”

Spieren trainen zonder te bewegen? Het kan met isometrische oefeningen, waarbij je simpelweg een statische houding aanhoudt. Het effect is veel groter dan je zou vermoeden. “Isometrisch trainen is een makkelijke en effectieve manier om aan spiermassa te winnen”, zegt kinesist Thijs Hertsens. Om jullie op weg te helpen laat hij stap voor stap zien hoe je de vijf beste oefeningen doet.

 1. Wielrennen is populair bij vrouwen, redactrice Anke probeert uit: “De liefde moet nog wat groeien, maar hier zit wel iets in”
  PREMIUM

  Wielrennen is populair bij vrouwen, redactrice Anke probeert uit: “De liefde moet nog wat groeien, maar hier zit wel iets in”

  Deze week kunnen we profiteren van héérlijk zomerweer. Schrik niet als je een bende koersdames ziet passeren. Steeds meer vrouwen vinden in hun vrije tijd de weg naar het wielrennen. Ook journaliste Anke is deze zomer bezweken voor de charmes van de koersfiets. Verslag van haar prille veloromance. “Al dat eten en drinken op de fiets vind ik ingewikkeld, met alle gevolgen van dien.”
 2. INTERVIEW. Deze professor bepaalt wat Wout van Aert eet: “Al die voedingshypes zijn een groot probleem”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Deze professor bepaalt wat Wout van Aert eet: “Al die voedingshy­pes zijn een groot probleem”

  Jumbo-Visma rijdt dezer dagen de Tour aan flarden en dat ligt niet alleen aan Wout van Aert, maar ook aan professor Asker Jeukendrup (51), hoofd Voeding bij Jumbo-Visma. ‘De beste voedingsspecialist ter wereld’, volgens ploegleider Merijn Zeeman, bepaalt wat en vooral hoeveel er op het bord van Van Aert en Primoz Roglic komt. “Al die voedingshypes maken me kwaad. Het is mijn ambitie om de onzin uit de voedingswereld te krijgen en ervoor te zorgen dat mensen fatsoenlijk eten.”
 1. Telefoon van slager staat roodgloeiend na mop van Evenepoel
  Play

  Telefoon van slager staat roodgloei­end na mop van Evenepoel

 2. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn