Tom Boonen en Tim Declercq.
Volledig scherm
Tom Boonen en Tim Declercq. © Photo News

Tim Declercq alleen recordhouder met vierde Kristallen Zweetdruppel op rij: “Trofeenaam past perfect bij mijn profiel”

Kristallen FietsEn dat is vier! Op een rij, jawel. Opnieuw werd Tim Declercq (32) door het trouwe lezerspubliek van HLN.be verkozen tot Kristallen Zweetdruppel - alias ‘Helper van het Jaar’ - op de Kristallen Fiets. Declercq is nu alleen recordhouder. “Geestig”, vindt hij dat.

0 reacties

 1. Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploegleiders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets
  5

  Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploeglei­ders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”

  “Wat we doen, willen we nog beter doen”, zegt Philip Roodhooft (46). En het is al heel wat, wat Philip en zijn broer Christoph (47) in 2021 goed hebben gedaan. 33 overwinningen, de gele trui in de Tour, overwinningen in de Strade Bianche, de Giro en de Vuelta daar bovenop. Ruim tien jaar geleden bestierden de broers nog een bescheiden crossploegje. In 2023 willen ze de stap zetten naar de WorldTour. Pikken ze in tussentijd meteen ook de titel van ‘Ploegleiders van het Jaar’ op de Kristallen Fiets?