LIVE. Marc Van Ranst opnieuw thuis na vondst Jürgen Conings: “Vergelijk het SafeHouse met een hotel waar je nooit naar buiten kan omdat het slecht weer is”

Het gevonden lichaam in het Dilserbos is inderdaad van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Dat is bevestigd door het federaal parket. Volgens de eerste onderzoeksresultaten heeft Conings met een vuurwapen zelfmoord gepleegd. De burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere (Open Vld), bevestigt aan onze redactie dat hij zelf een lijk heeft ontdekt in buurgemeente Dilsen.

  1. Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners
    Play
    20

    Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschil­len­de provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

    Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.