Indrukwekkende colonne met speciale eenheden uit Benelux en Duitsland rijdt Nationaal Park Hoge Kempen in

Vanaf De Salamander aan de Mechelse Heide bij het Nationaal Park Hoge Kempen is rond 15.15 uur een zeer indrukwekkende colonne met politievoertuigen met speciale eenheden vertrokken. Het ging om tientallen voertuigen van politiediensten uit de Benelux en Duitsland. 

 1. Wat is het Nationaal Park Hoge Kempen eigenlijk? “De enige plek in Vlaanderen waar je nog écht verloren kan lopen”
  PREMIUM

  Wat is het Nationaal Park Hoge Kempen eigenlijk? “De enige plek in Vlaanderen waar je nog écht verloren kan lopen”

  Al dagen kamt de politie het Nationaal Park Hoge Kempen uit, op zoek naar de zwaar bewapende militair Jürgen Conings. Maar wat is dat, zo’n Nationaal Park? Ignace Schops (57), de grote bezieler van ‘s lands grootste natuurgebied - 12.700 hectare groot, met bossen, duinen, vennen en heide - schetst een portret. “Het Nationaal Park is een plek geworden waar mensen niet alleen naartoe willen komen als eenmalige bezoeker, maar waar ze ook willen wonen, werken en op vakantie komen.”
 2. Jürgen Conings maandag al gezien aan huis Marc Van Ranst en plande ook aanslag op moskee in Eisden
  Leopoldsburg

  Jürgen Conings maandag al gezien aan huis Marc Van Ranst en plande ook aanslag op moskee in Eisden

  De klopjacht op Jürgen Conings heeft na vier dagen nog niets opgeleverd. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat de man zijn actie “dagenlang” heeft voorbereid. Zo werd de voortvluchtige militair maandag al gezien aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Daarnaast zou hij ook een aanslag willen plegen op een moskee in Eisden. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor “moordpoging in een terroristische context en verboden wapenbezit in een terroristische context”.
 3. Federale ministerraad keurt nieuwe spreidingsplan militaire kwartieren goed
  10

  Federale minister­raad keurt nieuwe spreidings­plan militaire kwartieren goed

  Het Belgische leger zal de komende jaren geen kazernes sluiten, behalve de vijf waarvan het lot reeds bij vroegere herstructureringen bezegeld werd. Wel zullen er nieuwe 'Kwartieren van de Toekomst' worden gebouwd in Charleroi en in de provincie Oost-Vlaanderen. De ministerraad heeft dat nieuwe kwartierplan van Defensie vrijdag goedgekeurd, zo maken bevoegd minister Ludivine Dedonder en Chef Defensie Michel Hofman maandag bekend.