RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Gezochte militair staat op OCAD-lijst. Wat betekent dat?

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bevestigt dat Jürgen Conings al langer in het vizier was van onze veiligheidsdiensten. “Zijn naam staat op de OCAD-lijst”, verduidelijkt hij. Dat is een databank die ooit voor Syriëstrijders in het leven werd geroepen, maar nu extremisten van alle strekkingen bevat.

7 reacties

 • Jos Theys

  5 maanden geleden
  Alle veiligheidsdiensten van de wereld kunnen lijstjes bijhouden, maar als de mensen aan de basis niet op de hoogte zijn dient dat tot niets.
 • Rudy Van Bogaert

  5 maanden geleden
  Beste Bax Peter, onderschat deze kerel... Zijn missies waren niet van de minste. Het is fout gelopen bij die kerel, dat hadden ze vroeger moeten zien.
 • bax peter

  5 maanden geleden
  Weer zo eentje die zich “ Rambo” waant en teveel gegamed heeft. Soms hebben ze van die gekken nodig bij den “ troep”.
 • Patrick Rasschaert

  5 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk als hij op de OCAD lijst staat dat hij nog ongeremd als militair bij de zware oorlogswapens kan? Er loopt duidelijk iets mis met de opvolging van die lijst.
 • Marc Crombe

  5 maanden geleden
  Waarom zijn ware gezicht niet laten zien?
 1. Hallucinante beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaande brug valt
  Play
  LEUVEN

  Hallucinan­te beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaan­de brug valt

  Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag met de schrik vrijgekomen na een bizar incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. Ze reden halverwege de openstaande brug, toen de wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. “We onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken”, zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg.