Eigenaars en uitbaters Kristine De Loose en Philippe Vercoutter op hun duizelingwekkende terras op de 146 meter hoge top van de Kemmelberg: “Heel wat mensen die naar de ‘Mont Kemmel’ komen, verwachten toch nog altijd dat tikje meer.”
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaars en uitbaters Kristine De Loose en Philippe Vercoutter op hun duizelingwekkende terras op de 146 meter hoge top van de Kemmelberg: “Heel wat mensen die naar de ‘Mont Kemmel’ komen, verwachten toch nog altijd dat tikje meer.” © © Bart Leye

Hostellerie Kemmelberg was vroeger arendsnest voor edellieden en rijke industriëlen: “Nog altijd durven oudere mensen hier niet goed binnenkomen”

Fungeert de Kemmelberg vandaag vooral als scherprechter in de wielerklassieker Gent-Wevelgem, dan floreerde hij vroeger als arendsnest voor edellieden en rijke industriëlen, met Hostellerie Kemmelberg als het absolute epicentrum. “Nog altijd zijn er oudere mensen die aarzelend op de drempel wachten en eerst vragen of ze hier wel binnen mogen”, vertellen Kristine De Loose (52) en Philippe Vercoutter (57), sinds eind 2012 trotse eigenaars van het illustere hotel-restaurant in het West-Vlaamse Heuvelland.

0 reacties

 1. Kans op supercel: beelden tonen hoe ‘koning der buien’ door ons land trekt
  Play

  'Koning der buien' trekt door ons land: bekijk hier de strafste beelden

  De voorspelde buien en het onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de ‘koning der buien’ staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, de ‘supercel’ genaamd. Voor dit berucht weerfenomeen is het altijd oppassen geblazen want het staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook stevige wervelwinden.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!