Streamen of skippen? 'The Window'
Volledig scherm
Streamen of skippen? 'The Window' © Streamz

RECENSIE. ‘The Window’: “Onderhoudend, maar alle clichés over de voetbalwereld passeren de revue”

TVFrustratie, haat en afgunst: dat zijn zowat de gevoelens die domineren in de profvoetbalwereld als we de nieuwe Engelstalige serie ‘The Window’ moeten geloven. De internationale coproductie, bij ons te bekijken op Streamz, verkent de meedogenloze werking buiten het veld van het spel en schetst daarbij geen rooskleurig beeld. Maar kan deze reeks, met in de hoofdrollen onder andere onze eigenste Lynn Van Royen, ook overtuigen? Bram De Brabander zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.

  1. Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”
    Play
    86

    Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteel­moord’ (VTM): “Elisabeth Gysel­brecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

    VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.