In de Wildertse Duintjes in Essen is een spectaculair en technisch MTB-parcours van zo'n 4,5 kilometer aangelegd. Dat sluit dan weer aan op een 'gele verbindingslus' van 40 kilometer. Die zorgt voor een verbinding met zowel de routes in de Kalmthoutse Heide als die in Rucphen, Bergen-op-Zoom en Woensdrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Wildertse Duintjes in Essen is een spectaculair en technisch MTB-parcours van zo'n 4,5 kilometer aangelegd. Dat sluit dan weer aan op een 'gele verbindingslus' van 40 kilometer. Die zorgt voor een verbinding met zowel de routes in de Kalmthoutse Heide als die in Rucphen, Bergen-op-Zoom en Woensdrecht. © Toon Verheijen

Grensstreek wordt groot mountainbikeparadijs: “Dit hadden we echt nodig”

Essen/KalmthoutDe grensstreek tussen België en Nederland wordt nog meer een paradijs voor de liefhebbers van het mountainbiken. In de Wildertse Duintjes is een spectaculair en technisch parcours aangelegd van zo’n 4,5 kilometer. Een gele lus van 40 kilometer - 75 procent offroad - zorgt dan weer voor een verbinding met parcours in Bergen-op-Zoom, Rucphen en Woensdrecht of de Kalmthoutse Heide. “Hier hadden we echt nood aan”, klinkt het bij Kristien Nelen, vijfvoudig Belgisch kampioen mountainbiken Kristien Nelen.

 1. “Films uit mijn jeugd spoken nog altijd rond in mijn geheugen”: Ben Segers en Naomi Janssens stellen programma jeugdfilmfestival JEF voor
  ANTWERPEN

  “Films uit mijn jeugd spoken nog altijd rond in mijn geheugen”: Ben Segers en Naomi Janssens stellen programma jeugdfilm­fes­ti­val JEF voor

  Acteurs Ben Segers en Naomi Janssens kunnen zich voortaan peter en meter noemen van de 34ste editie van het JEF jeugdfilmfestival dat zich in de krokusvakantie over heel Vlaanderen voordoet. De aftrap wordt gegeven in Kinepolis Antwerpen maar je zal ook in Lumière, Cartoons, De Cinema, Cinema Rix en CC De Kern kunnen genieten van film.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.