Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich dan toch kandidaat als Nationaal Park.
Volledig scherm
PREMIUM
Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich dan toch kandidaat als Nationaal Park. © RV / Eddy Snels

Grenspark Kalmthoutse Heide dan toch kandidaat om Nationaal Park te worden: “Plannen aangepast na ongerustheid bij gemeenten”

KalmthoutHet Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich dan toch kandidaat om een Nationaal Park te worden. De voorbije dagen dook er heel wat weerstand op en was er vooral ongerustheid over de toekomst van de boeren. Het Grenspark dient wel enkel het huidige gebied in voor de selectie. Dat kan mogelijk later nog uitgebreid worden. Het dossier krijgt de steun van de gemeentes Kalmthout, Essen, Stabroek en Brasschaat en tal van andere partners. Lees alles in ons dossier Kalmthoutse Heide.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Grote verslagenheid om overlijden van Wim Van Veldhoven van Brouwerij Cassimon: “Slaap zacht, dierbare collega”
  Essen/Kalmthout

  Grote verslagen­heid om overlijden van Wim Van Veldhoven van Brouwerij Cassimon: “Slaap zacht, dierbare collega”

  Er heerst grote verslagenheid in Kalmthout en Essen rond het overlijden van de 42-jarige Wim Van Veldhoven. De veertiger overleed afgelopen zondagochtend in een verkeersongeval in de Verbindingstraat in Essen. Wim was zowat het uithangbord geworden van drankenhandel Brouwerij Cassimon. Met ludieke filmpjes wist hij bieren of andere dranken aan de man/vrouw te brengen.