BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Westerlo wil stijgen als winnaar algemeen klassement: "Waarom duiden ze promovendus niet aan zoals bij amateurs?”

Belgisch voetbalWesterlo greep net naast de tweede periodetitel in 1B, maar het stopzetten van de competitie in 1A zou de Kemphanen nu plots toch nog uitzicht geven op promotie naar de Jupiler Pro League. “Uiteraard hopen wij als winnaar van het algemeen klassement alsnog te promoveren”, zegt Wim Van Hove, algemeen directeur bij Westerlo. 

24 reacties

 • Steve Faes

  1 jaar geleden
  Groot gelijk dat zou de verdiende stijger
 • Alfons Detemmerman

  1 jaar geleden
  Westerlo is inderdaad kampioen maar van een competitie die nooit bestaan heeft. Wat doe je daar mee? Dit klassement moet volgens het reglement nooit opgemaakt worden
 • jurgen maes

  1 jaar geleden
  Maak een kompettie van 24
 • Georges Aerts

  1 jaar geleden
  Westerlo heeft daar geen recht op, de twee finalisten die nu spelen wel zoals het de laatste jaren altijd al is geweest, want anders hadden die vroegere reglementaire winners dit ook kunnen aanhalen en was bv Beerschot al lang terug in 1A. Al die bleiters nu moeten gewoon zwijgen. En wat de andere reeksen betreft zijn aldaar andere regels geldig als in 1A en 1B en dat wist iedereen op voorhand. Gewoon simpel en logisch toch
 • Leo Van Rillaer

  1 jaar geleden
  Blijkbaar hebben hier een aantal het nog niet door dat er hier van heirkracht sprake is en dus vervallen de normale regels. Bijgevolg geen terugmatch tussen OHL en Beerschot en wordt Virton, als nummer 1, de mogelijke promovendus, tenzij zij natuurlijk hun licentie toch niet krijgen en dan wordt het dus Westerlo. Simpel, toch?
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  11 mei