Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wat met de Europese tickets, wie stijgt en degradeert en hoe ziet onze competitie er volgend seizoen uit? Alle prangende vragen op een rij

Jupiler Pro LeagueOp één bekrachtiging na zit de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020 erop. Wat zijn de gevolgen voor de uitreiking van de Europese tickets? Hoe zit het met de promovendi en degradanten? En in welk format zien we onze vaderlandse competitie volgend seizoen mogelijk terug? Alle vragen mét antwoorden op een rijtje. 

11 reacties

 • Jan Van Parys

  1 jaar geleden
  Alleen de plaatsen die nog recht geven aan ploegen om Europese plaatsen af te dwingen en daler en stijger aan te duiden zouden nog moeten gespeeld kunnen worden, alsook de bekerfinale. De rest doet er niet toe en de gezondheid en medische inspanningen primeren nu zeker: dus niet te veel gezaag en gezever over dat voetbal.
 • André Christiaens

  1 jaar geleden
  Wie nu onder de 6 plaats staat had het maar beter moeten doen, 29 wedstrijden hebben ze de kans gehad om dit te bereiken. Maar nu gaat 7 hopen om toch nog 5 of 6 te eindigen. 6 mocht niet winnen tegen Eupen of hebben jullie dat niet gezien, want dan moest de 30 ste wedstrijd niet meer gespeeld worden.dit is nu een uitslag door heirkracht.
 • Frankie Albert Goethals

  1 jaar geleden
  Als de competitie wordt stopgezet is er geen kampioen en géén daler. Logischer wijze ook geen Europees voetbal voor de Belgische ploegen, onze plaatsen gaan dan maar naar landen waar wél wordt gevoetbald.
 • René Janssens

  1 jaar geleden
  Gewoon alles laten zoals het nu is , en in Augustus alles hervatten zoals het gestopt was, eerlijker kan niet.
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Echt niet te geloven, mensen sterven met bosjes en toch zijn ze nog altijd met die voetbal bezig, Als je aan de mensen vraagt " hoe zit het met het voetbal" dan bekijken ze je gelijk een koe en vragen zich af van welke planeet je bent.
 1. Onnavolgbare flater en weergaloos afstandsschot: alle samenvattingen van de acht wedstrijden uit JPL-speeldag 28
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Onnavolgba­re flater en weergaloos afstands­schot: alle samenvat­tin­gen van de acht wedstrij­den uit JPL-speel­dag 28

  De 28ste speeldag in de Jupiler Pro League zorgde voor heel wat verrassingen. Anderlecht en Racing Genk gingen de boot in tegen respectievelijk KV Kortrijk en Beerschot, terwijl ook Antwerp niet kon winnen van STVV. Van de onnavolgbare blunder van Wellenreuther tot de weergaloze goal van Van den Bergh. De hoogtepunten uit de voorlopig acht wedstrijden van dit weekend - vanavond is het nog Club-OHL.
 1. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  15:23
 2. Philippe Clement hard voor zijn team na inzinking: “Dit heb ik nog nooit gezien”
  Play
  Club Brugge
  22

  Philippe Clement hard voor zijn team na inzinking: “Dit heb ik nog nooit gezien”

  0:35