Club Brugge mag zich de kampioen van 2019-2020 noemen.
Volledig scherm
Club Brugge mag zich de kampioen van 2019-2020 noemen. © EPA

UEFA is kwaad op België na stopzetten competitie, onze clubs verwachten geen sanctie of Europese uitsluiting

Jupiler LeagueDe UEFA is op zijn zachtst gezegd niet opgezet met de beslissing van de Pro League om een punt te zetten achter onze competitie. In de loop van de dag verstuurde UEFA-voorzitter Ceferin een brief naar alle Europese federaties waarin het in niet mis te verstane woorden het standpunt toelichtte. Bovendien dreigt hij ook met een Europese uitsluiting, de Belgische clubs verwachten niet dat het zover komt. 

110 reacties

 • rudy poelmans

  1 jaar geleden
  In feite speelt de UEFA met mijn gezondheid ik zou ze voor de rechter moeten trekken. Waar blijft onze, toch zo goede europese leiding, dit gaat niet enkel België aan maar de ganse EEG. Voetbal is en blijft vertier voor het volk, is je volk ziek trek dan ook je conclusies en help deze epidemie mee bestrijden ipv je briefjes te tellen.
 • Allard Emile

  1 jaar geleden
  UEFA zegd dat er in Belgïe maar 3/4 van de competitie gespeeld is, 29 speeldagen afgewerkt op 40 (29 reguliere competitie en 10 PO1 matchen niet gespeeld)! Er zit er inderdaad een sanktie aan te komen vrees ik!
 • John Wuyts

  1 jaar geleden
  Als de UEFA sanctie's oplegt aan landen die nu stoppen met de competitie, moeten die landen hun lidmaatschap aan de UEFA opzeggen. Van zo'n maffia-zooitje wil je toch geen lid zijn.
 • gerland lejeune

  1 jaar geleden
  maar zelf het europees kampioen uitstellen voor een jaar tot 2021 hoe hypokriet kan men zijn ; zitten daar alleen maar imbicielen aan de top ; gerland lejeune
 • Fabrice Braccio

  1 jaar geleden
  UEFA, net als FIFA, stelt zich alweer boven de wetten van naties.Deze corrupte bende moet dringend een halt toegeroepen worden
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei