Moordenaar Yves N.
Volledig scherm
PREMIUM
Moordenaar Yves N. © Belga

Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's

Hij werd door zijn twee opdrachtgevers een ‘win for life’ beloofd als hij de welgestelde Marcella Roelandt (79) “een kopje kleiner” zou maken. “Elk jaar 25.000 euro”. Het was voor de 17-jarige Yves N. voldoende om op woensdag 13 oktober 2004 naar het huis van de gepensioneerde marktkraamster uit Wetteren te trekken en haar met zwaar geweld om het leven te brengen. Zijn opdrachtgever Dirk V. (40) maakte er in de assisenzaal een ongeziene vertoning van: “Zijn ondervraging was een spektakel zoals ik maar zelden gezien heb in dertig jaar assisenhof”, blikt onze verslaggever Erwin Verhoeven terug op dat proces. Hij reconstrueert voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ de gruwelijke feiten en de nasleep ervan.

1 reactie

 • Gino Van Laetem

  1 jaar geleden
  Wat hier allemaal omschreven wordt als bezit kan als marktkramer nooit in één leven reglementair en wettig verdient worden. Je mag nog 30 uur per dag werken, dat kan niet.
 1. “Een man kan toch niet sterven van wat muizenpoeder?”: Georgette De Roo, de zwarte weduwe die haar twee echtgenoten vergiftigde
  PREMIUM
  Eeklo/Gent

  “Een man kan toch niet sterven van wat muizenpoe­der?”: Georgette De Roo, de zwarte weduwe die haar twee echtgeno­ten vergiftig­de

  “De koffie van hier moet ge niet drinken. De mijne is veel beter.” En Georgette bracht elke dag, met de bus vanuit Eeklo naar het Gentse UZ, een thermos zelfgebrouwen spul mee voor haar vriend Maurits. Daar stonden de dokters voor een raadsel: de toestand van Maurits, met vergiftigingsverschijnselen opgenomen, bleef er verder op achteruitgaan. Bleek dat Georgette in het ziekenhuis wou afmaken, waar ze al jaren mee bezig was: haar vriend langzaam vergiftigen. Zoals ze tien jaar eerder met haar man had gedaan.
 2. "Je begraaft je dochter en geen uur later zit je met tweeën weer thuis. Niemand om je te troosten, behalve elkaar”
  PREMIUM

  "Je begraaft je dochter en geen uur later zit je met tweeën weer thuis. Niemand om je te troosten, behalve elkaar”

  Als de natuur haar werk doet, verliest elk kind ooit z'n ouders. Bij een gezin uit Limburg was het andersom. Sheila en Johan hadden één kind. Isaura, dertig jaar, verpleegster in een rusthuis. Op 26 maart, een halfuur nadat ze nog gebeld had met haar moeder, stierf ze aan de gevolgen van corona. "Je mist de kleinste, stomste dingen. Haar berichtjes. 'Mama, hoe maak ik jouw risotto ook alweer?'" Wij zochten de ouders van Isaura deze zomer opnieuw op voor onze reeks ‘Geraakt door corona’.
 3. Na zelf 40 kg te zijn afgevallen wil Sven Ornelis ons allemaal verslaafd maken: “Wandelen is de ultieme me-time” (Het beste van de zomer, deel 6)
  PREMIUM

  Na zelf 40 kg te zijn afgevallen wil Sven Ornelis ons allemaal verslaafd maken: “Wandelen is de ultieme me-time” (Het beste van de zomer, deel 6)

  Niemand die zo enthousiast over wandelen kan vertellen dan radiomaker en dj Sven Ornelis. Hij verloor ooit 40 kilogram door van wandelen een dagelijkse gewoonte te maken. En ook nu is de dj nog dagelijks op stap: zo woont hij bijna elke vergadering al wandelend bij. Honderd kilometer wandelen — de afstand van de legendarische Dodentocht — in drie weken, onze zomer challenge, is volgens hem voor bijna iedereen haalbaar. “Ook al stap je de eerste dag maar één kilometer en bouw je beetje bij beetje op.” Sven legt uit hoe je dat aanpakt en vertelt erbij hoeveel je alvast moet wandelen om wat je eet effectief te verbranden.
 1. DE VAKANTIE VAN Marc Van Ranst (55): “Nog geen tijd gehad om de kerstboom af te breken, hij mag blijven staan” (Het beste van de zomer, deel 7)
  PREMIUM

  DE VAKANTIE VAN Marc Van Ranst (55): “Nog geen tijd gehad om de kerstboom af te breken, hij mag blijven staan” (Het beste van de zomer, deel 7)

  Een héle dag naar Bokrijk met zijn gezin: dat is het zowat, de vakantie van Marc Van Ranst, die zelfs de tijd nog niet heeft gevonden om zijn kerstboom af te breken. Gelukkig ervaart hij ook een vakantiegevoel in zijn hangmat op zijn pied-à-terre in Herent, tussen zijn kunstwerken. "Maar wat mij nu het meeste deugd zou doen? Alleen zijn in de bergen, met een zwarte truffel.”
 2. “Energierepen of gelletjes onderweg? Pistolets zijn ook goed, hoor”: Tom Boonen beantwoordt vragen van onze lezers (Het beste van de zomer, deel 4)
  PREMIUM

  “Energiere­pen of gelletjes onderweg? Pistolets zijn ook goed, hoor”: Tom Boonen beant­woordt vragen van onze lezers (Het beste van de zomer, deel 4)

  In de aanloop naar de ‘Ronde van HLN’-Summer Challenge met Tom Boonen stuurden onze lezers meer dan 300 vragen in voor de voormalige wereldkampioen wielrennen. Welk materiaal voorzie je best? Wat neem je mee om onderweg te eten? Bestaan er trucjes om vlotter tegen de wind in te rijden? Wij legden enkele prangende vragen voor aan Boonen.
 3. Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: "Oneetbaar, dit koninginnenhapje: poederblubber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)
  PREMIUM

  Sterren­chef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: "Oneetbaar, dit koningin­nen­hap­je: poederblub­ber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)

  Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, vijfendertig restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: koninginnenhapje met frieten.
 4. Lieven Maesschalck: “50 minuten sporten per dag volstaat om op 3 weken fit te geraken” (Het beste van de zomer, deel 1)
  PREMIUM

  Lieven Maesschal­ck: “50 minuten sporten per dag volstaat om op 3 weken fit te geraken” (Het beste van de zomer, deel 1)

  De trap, een tafel of de spullen in de keukenkast: zowat alles wat je in huis vindt, kan je gebruiken bij je work-out. Dat heeft sportkinesist Lieven Maesschalck deze zomer bewezen. In de Fit4Summer-zomerchallenge gaf hij onze lezers oefeningen om thuis te doen, en zo op drie weken fit te raken. “Want waar je ook sport, je lichaam is je voornaamste hulpmiddel.” Stap voor stap legt de topkinesist uit welke oefeningen het best zijn voor lenigheid, kracht en fitheid.