De twee jonge vrouwen in de beschuldigdenbank zijn op het eerste gezicht mekaars tegenpolen. Geertje (l.) is kortgeknipt en zonder veel smaak gekleed. Ratelt haar verhaal kort en zakelijk af. Nancy is een fijne zuiderse verschijning met het haar in een lange gevlochten paardenstaart. Ze praat — en weent vooral — met meer gevoel voor theatraliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee jonge vrouwen in de beschuldigdenbank zijn op het eerste gezicht mekaars tegenpolen. Geertje (l.) is kortgeknipt en zonder veel smaak gekleed. Ratelt haar verhaal kort en zakelijk af. Nancy is een fijne zuiderse verschijning met het haar in een lange gevlochten paardenstaart. Ze praat — en weent vooral — met meer gevoel voor theatraliteit. © RV

Jonge moordenaars. ‘Hartsvriendinnen’ steken apothekersweduwe dood: “Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het”

Op een avond in 1999 trekken twee vriendinnen, Geertje en Nancy, naar het casino. Ze vergokken er 100.000 frank (2.500 euro), dan nog een zeer aanzienlijk bedrag. Wanneer Geertje de volgende ochtend haar laatste 30.000 frank (750 euro) vergokt, belt ze Nancy. “Ge moet dringend komen. We hebben serieuze geldproblemen.” Alle mogelijkheden worden overlopen. Een overval op een bank? Te omslachtig. Op een nachtwinkel? Te riskant. Plots denkt Geertje aan haar huisbazin, Maria D’Hooge (89). Zij is de weduwe van een apotheker, heeft een heleboel eigendommen en moét er dus wel warmpjes bij zitten. Geertje en Nancy trekken met een mes en stroomstootwapen naar haar appartement. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze reeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.

0 reacties

 1. Jonge moordenaars. ‘Adolf Goris’ (19) loste vier dodelijke schoten voor wat gemorst bier
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars. ‘Adolf Goris’ (19) loste vier dodelijke schoten voor wat gemorst bier

  Zaterdag 3 augustus 2002. Jürgen Goris (19) wil er eens stevig invliegen. Als hij om 14 uur wakker wordt, rijdt hij naar de sporthal in Keerbergen. Met een vriend slaat hij er een stuk of vijf pinten achterover. Thuis toont hij zijn nieuwe aanwinst: een halfautomatisch pistool. Als hij 's avonds met vrienden naar een scoutsfuif in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vertrekt, neemt hij het pistool mee. "Wat als we straks gefouilleerd worden?", maakt één van hen zich zorgen. 'Den Bolle' of 'Bolle Gijs', zoals zijn vrienden hem noemen, wuift de bezwaren weg. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 2. Jonge moordenaars. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd

  In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt voor de reeks ‘Jonge moordenaars’ terug op het beruchte proces uit 2012.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Jonge moordenaars. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: “Hij hoort thuis in de rij van de gevaarlijkste psychopaten”
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: “Hij hoort thuis in de rij van de gevaarlijk­ste psychopa­ten”

  Een horrorfilm inspireert de 18-jarige Jimmy Hemeleers in 2003 tot de moord op een jongen in een maïsveld. “Die heb ik een touwtje om zijn nek gedaan. Ik wilde het gewoon eens proberen.” De berekende Hemeleers lijkt daarmee weg te komen, tot hij aan ‘beste vriend’ Thijs De Luyck bekent. Die krijgt last van zijn geweten en moet dat eind 2005 met zijn leven bekopen. Ondanks de tranen van Jimmy, die zogenaamd rouwt om zijn maatje, vertrouwt de politie hem niet. Terecht. Na 53 uur verhoor bekent Hemeleers. Onze verslaggever Erwin Verhoeven blikt voor de reeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de geruchtmakende zaak.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.