De Bruyne scherp: “Wij zijn ‘maar’ België. Landen als Italië en Frankrijk hebben 22 toppers, wij niet”

Rode DuivelsKevin De Bruyne viel in tegen Italië, maar ook hij kon niet verhinderen dat de Rode Duivels een tweede opeenvolgende nederlaag leden. Na afloop gaf hij een toch wel opvallend interview. 

122 reacties

 • Mieke Ponet

  2 maanden geleden
  Heeft totaal niets met mede spelers te maken, Kevin bedoeld hiermee dat grote landen veel mogelijkheden hebben om meer talenten te krijgen dan een klein land als België en dat is ook zo, heel eenvoudig als je kan kiezen uit 1000 spelers of uit 100 spelers maakt wel degelijk een groot verschil en gezien België die nadeel heeft doe ze het zeer goed de spelers althans.
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  2 maanden geleden
  Doe het dan zelf...plezant voor je medespelers..toevallig Frank Lammers gehooŕd? Ze moesten jou straffen, zegt hij..heel weinig empathie voor de andere duivels, Ze zullen ooit wél winnen, misschien best ZONDER De Bruyne
 • Alex Tas

  2 maanden geleden
  KDB heeft gelijk, Belgie speelt nooit tegen toppers, enkel maar op toernooien ... Om te groeien en van uw fouten te leren moeten ze altijd tegen toppers spelen in vriendschappelijke matchen
 • Irene Mengels

  2 maanden geleden
  Zoiets over medespelers zeggen, steek ook maar een paar tanden bij want soms is het met jou erbij ook geen vette.
 • eric meers

  2 maanden geleden
  Fijn voor de rest van de spelers als KDB komt vertellen dat je in vergelijking met hem maar 2de rangsspeler bent . "We zijn maar België" is een uitleg om niet te hoeven zeggen "we zijn onbekwaam" er zijn honderden sporters die "maar Belgen" zijn maar toch wereldkampioen worden .
 1. Marc Degryse: “Amper 2 goals! Dit FC Barcelona hoort niet thuis in de achtste finales”
  Play
  Champions League

  Marc Degryse: “Amper 2 goals! Dit FC Barcelona hoort niet thuis in de achtste finales”

  “Onwaarschijnlijk... Slechts twee goals heeft FC Barcelona gescoord in deze Champions League!” Voor DPG-analist Marc Degryse is het verval bij de Catalaanse grootmacht anno 2021-2022 groot. “Alleen Malmö en Dynamo Kiev doen slechter. Tot dat niveau is Barça afgegleden. Ze horen niet eens thuis in die achtste finales." Collega-analist Jan Mulder, ook in de VTM-studio: “Wel wat betreft traditie en legende natuurlijk, maar niet op basis van het huidige elftal. Ze hebben 3-0 gekregen in Benfica.” Degryse: “Hoe kunnen ze vanavond dan ooit gaan winnen bij Bayern? Ja, natuurlijk zegt Xavi dat ie een plan heeft. Anders moet je de match niet eens beginnen natuurlijk.” Uiteindelijk zou FC Barcelona ook kansloos en roemloos onderuit gaan in Beieren. Exit Barça. Voor het eerst sinds 21 jaar overleven ze de poulefase van het kampioenenbal niet.