Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Radicaal voorstel om scholen te sluiten tot 31 januari krijgt bijval van OESO-topman

Immunoloog Hans-Willem Snoeck, verbonden aan de Columbia University in New York, denkt dat de scholen een onderschatte factor zijn in de verspreiding van het coronavirus. “Kinderen onder de tien jaar zijn geen groot probleem, dachten we altijd. Nu zien we daar de sterkste stijging, dat verbaast mij enorm”, zegt hij in ‘Terzake’. Snoeck is voorstander om de scholen te sluiten tot 31 januari. OESO-topman en pedagoog Dirk Van Damme vreest dat de immunoloog gelijk heeft.

417 reacties

 • Mieke SAM

  2 maanden geleden
  Scholen in Limburg lopen nochtans echt de kantjes af.'s Middags allemaal samen aan tafel zonder mondmasker is niet corona proof.Als dit een familie feest was,kreeg iedereen een pv
 • paola nerozzi

  2 maanden geleden
  Geen scholen sluiten en stop met iedereen de schuld te geven vanwaar ge besmet geraakt ze denken het te weten dus niet, leef gewoon verder en neemt u voorzorgen meer kun je niet doen en werken moet ook iedereen die nog werk heeft en die geen werk meer heeft door corana ga naar de wetstraat en vraag steun want geen geld geen eten voor de kids en daar denken precies vele niet aan gezondheid is belangrijk maar u werk is ook belangrijk of ge het wilt of niet niet iedereen leeft in luxe
 • Pierre Jansen

  2 maanden geleden
  Scholen zijn inderdaad geen motor ter verspreiding.
 • Harold Anckaert

  2 maanden geleden
  Dit is nu eenmaal het systeem, de cijfers in hun voordeel verkondigen. De mobiliteit om de kinderen in school te krijgen is gigantisch en niet volgens de huidige maatregelen werkbaar! Alsook de samenscholing van deze verschillende levensgroepen in de klas is zo leuk voor het virus die zich dan lekker kan verspreiden door de deze verschillende klassen heen. Dit NIET erkennen dat zij ook grote verspreiders zijn is eigenlijk het virus toelachen en zeggen doe maar rustig verder! Dank U regering!!
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Lumineus idee, de kinderen zullen dan eindelijk eens voldoend lang kunnen spelen !
 1. HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening
  34

  HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening

  Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg