Koen De Ceuster voor zijn woning in Kortessem.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen De Ceuster voor zijn woning in Kortessem. © Eddy Vangroenderbeek

Koen (50) kocht zijn driegevelwoning voor 75.000 euro en renoveerde ze zelf voor 60.000 euro. Hoeveel is ze na 23 jaar waard?

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week neemt hij een makelaar mee naar een halfopen bebouwing in Kortessem. Ze dateert al van voor WOI, maar Koen (50) stak zelf de handen uit de mouwen om ze te renoveren. Maakt Koen winst bij een eventuele verkoop?

 1. “Graag zien is ook regelen wat er gebeurt als de relatie stopt”: experte geeft advies om scheiding minder pijnlijk te maken
  PREMIUM

  “Graag zien is ook regelen wat er gebeurt als de relatie stopt”: experte geeft advies om scheiding minder pijnlijk te maken

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: advocate en bemiddelaar Ann Van de Velde (59), gespecialiseerd in familierecht. Dat scheiden altijd lijden is ziet zij dagelijks in haar praktijk. Maar een goede aanpak kan volgens haar een hoop pijn en een financiële kater voorkomen. “Mensen trouwen te vaak in een bepaald stelsel zonder te weten wat het inhoudt.”
 2. Ongerust over wegzakkende huizen? “Niet elke barst of scheur in een muur wijst op verzakking”
  PREMIUM

  Ongerust over wegzakken­de huizen? “Niet elke barst of scheur in een muur wijst op verzakking”

  Na de Panoreportage over uitdrogende kleilagen en scheurende huizen kijkt iedereen nu wat angstig naar barsten in muren van zijn woning. “Lang niet elke barst wijst erop dat je huis verzakt”, nuanceert ingenieur-architect Luc Hens, die als gerechtelijk deskundige al jarenlang oorzaak en oplossingen van barsten en scheuren onderzoekt. Wij vroegen hem hoe je zelf kan vaststellen of barsten gevaarlijk zijn, wat je ertegen kan ondernemen en wanneer je beter professionele hulp inroept.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op