De Britse prins Harry (links) en prins William.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse prins Harry (links) en prins William. © AFP - Fotomontage HLN

Experten lichaamstaal unaniem over eerbetoon aan Diana: “Harry zocht duidelijk toenadering, William weigerde”

RoyaltyPrins William (39) en prins Harry (36) hebben donderdag het standbeeld van hun moeder, prinses Diana, onthuld in de tuin van Kensington Palace. Hoewel het volk een groots vertoon had verwacht, bleek het uiteindelijk om een korte plechtigheid te gaan waar niemand het woord nam en waar geen publiek welkom was. En dat doet vragen rijzen, niet in het minst bij onze experten lichaamstaal, die het hele gebeuren analyseerden om na te gaan wat er écht werd verteld. “William deed vermoeden dat hij zijn emoties onder controle probeerde te houden.”

 1. Britse pers verbijsterd door ‘leugens’ van Buckingham Palace over ziekenhuisopname van de Queen
  Royalty

  Britse pers verbijs­terd door ‘leugens’ van Buckingham Palace over ziekenhuis­op­na­me van de Queen

  De Britse media hebben verbijsterd gereageerd op het nieuws dat Queen Elizabeth (95) een dag in het ziekenhuis heeft gelegen, en dus niet zoals eerder werd gemeld op Windsor Castle verbleef. Buckingham Palace meldde woensdag dat de vorstin haar bezoek aan Noord-Ierland afblies om op advies van haar artsen rust te nemen. Een dag later werd echter duidelijk dat Elizabeth woensdag aan het einde van de middag was opgenomen en donderdag terug mocht naar Windsor.
 1. “Wat een triestig vertoon”: royaltywatchers niet onder de indruk van hereniging tussen Harry en William
  PREMIUM
  Royalty

  “Wat een triestig vertoon”: royaltywat­chers niet onder de indruk van hereniging tussen Harry en William

  Over de hele wereld werd reikhalzend uitgekeken naar het moment waarop prinsen Harry (36) en William (39) eindelijk weer samen in het openbaar zouden verschijnen. En vooral: hoe ze met elkaar zouden omgaan tijdens de ceremonie ter ere van mama Diana’s zestigste verjaardag. De grote glimlach en grapjes ten spijt vonden onze royaltywatchers het hele gebeuren vooral teleurstellend, en ook erg veelzeggend. “Dit voelde vooral als een verplicht nummertje, dat snel afgehandeld moest worden."
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.