Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

REPORTAGE. Een zenuwslopende middag met de papa van gouden Nina Derwael: “Ik lijk alleen maar kalm. Vanbinnen ontplof ik”

“Oh Nina. Nina, Nina, Nina...” Het klonk als een zucht. Van trots, van spanning, van opluchting. Nico Derwael (48) wist met zijn emoties geen blijf, die ene seconde dat het helemaal zeker was: zijn dochter Nina was olympisch kampioen. Goud. “Ik lijk alleen maar kalm. Vanbinnen ontplof ik.” Dit is het verslag van een zenuwslopende ochtend in een appartement in De Panne.

  1. PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”
    PREMIUM

    PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

    Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). En nu is ze olympisch kampioene. Niet enkel een fantastische prestatie, maar vooral een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat.