Nina Derwael met de Belgische vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Derwael met de Belgische vlag. © Photo News

Nina Derwael doet het verhaal van haar gouden dag: “Ik schrok ervan dat ik ‘s middags nog een dutje kon doen”

Olympische Spelen“Het is een hele mooie, hé?” Haar gouden medaille rond de nek showt Nina Derwael ook voor de neus van de Belgische media in Tokio. Nog overweldigd door alle spanning bij de brugfinale en emoties na haar winst doet Derwael het verhaal van haar gouden dag. Over wat ze in de uren vóór het moment suprême deed, waarom ze de scores van de andere dames niet wil weten en het speciale gevoel tijdens het horen van het Belgische volkslied. 

64 reacties

 • Marco Maerten

  3 maanden geleden
  Prachtige prestatie en ook niet vergeten hoeveel jaren van werk zweet en zelfs tranen hier aan vooraf gaan. Ik deed vroeger ook (recreatief) toestelturnen en weet zelfs dan maar goed wat de wedstrijdturners moeten opofferen.
 • christophe laporte

  3 maanden geleden
  Wat een topprestatie. Ik kreeg er kippevel van.
 • Linda Wellekens

  3 maanden geleden
  Goed gedaan, wat een prestatie en wat een uitstraling en wat een geloof ..... Zouden meer belgen mogen hebben en doen !
 • Chris Buyse

  3 maanden geleden
  Bravo,Nina Zoveel opofferingen en inzet ! Volharding jaren aan een stuk en gaan voor het allerhoogste. Alle druk weerstaan, focus behouden, wat een bijna bovenmenselijke prestatie ! Zo verdiend, jouw gouden plak. Je schrijft turngeschiedenis. Mooi mooi!
 • Rachel Bonte

  3 maanden geleden
  Filip Doornaert: Inderdaad, dit is echte topsport terwijl ze veel te weinig verdienen. Deze mensen moeten echt alles opgeven en spartaans leven. Anderen, zoals voetballers, verdienen miljoenen om uiteindelijk niks te moeten opgeven. Hoogstens een paar dagen voor een match. Zo jammer ook dat velen nu wel trots zijn omdat België goud behaalt maar verder niets van turnen kennen.
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”