Remco Evenepoel na zijn val in de Ronde van Lombardije.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel na zijn val in de Ronde van Lombardije. © internet

RECONSTRUCTIE. “Haal ik de Giro, pa? ‘Misschien die van volgend jaar.’” Hoe Evenepoel negen maanden na zijn doodsmak naar de start van de Giro werkte

GiroNegen maanden geleden was Remco Evenepoel - samen met heel België - vooral blij dat hij nog leefde, na die doodsmak in Lombardije. Hij had dood kunnen bloeden, verlamd kunnen zijn. Revalideerde sneller dan normaal. Herviel diep, om uiteindelijk vandaag van de start te gaan en top tien te rijden in de openingstijdrit van Giro. Terugblik op de rollercoaster, die de komende weken misschien wel roze kleurt.

5 reacties

 • Marc Sierens

  2 maanden geleden
  Dat verhaalke hebben we nu al genoeg zien passeren juist de vraag wat er uit zijn zak is gehaald door die verzorger die blijft onbeantwoord zeker niet de waarheid is verteld
 • jean-pierre dermaut

  3 maanden geleden
  Veel te vroeg begonnen .Ze zijn bezig met dat talent rijke ventje te kraken . Jammer dat hij dat zelf niet beseft .
 • Fred Debroek

  3 maanden geleden
  Hij heeft de tijdrit van de Giro niet kunnen winnen omdat zijn truitje nog niet was aangepast. Levefre had thans al het nodige gedaan, maar helaas konden er nog geen truitjes worden geleverd met exxtra grote col.
 • RIK VANDEWALLE

  3 maanden geleden
  En dat er mensen zijn die al denken dat hij vandaag gaat winnen, wees toch eens eerlijk met jezelf. Hopelijk wint hij?
 • Lodewijk Verborgt

  3 maanden geleden
  Moet het niet zijn; het onderzoek 'mocht' niets opleveren? Wonderploegleider Lefevre was erbij betrokken en het geheim van de gellekes mag nog niet uitkomen. Maar ooit komt het uit. Remember Lance A.