Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel. © AP

Onze chef wielrennen ziet dat Evenepoels manco nogmaals wordt blootgelegd: “Kan Remco een grote ronde winnen? Het antwoord vandaag is neen”

GiroOnze chef wielrennen zag dat Remco Evenepoel, die uit de Giro stapte, tijd en ruimte had om de crash te ontwijken. Toch viel hij... En zo wordt zijn manco nogmaals in de verf gezet. “Ze zeggen dat Remco een grote ronde kan winnen. Maar niet als hij niet snel de skills, de basisvaardigheden van het wielrennen, onder de knie krijgt.” Dus moet Patrick Lefevere met hem terug naar de tekentafel. Hij kent het probleem en denkt ook de oplossing te kennen.

4 reacties

 • van Dessel Wim

  4 maanden geleden
  Werk aan de winkel, niet meer, niet minder ...
 • Miel Marie

  4 maanden geleden
  Als je niet arendsvlug kan dalen, kan je geen ronde winnen.
 • werner eeman

  4 maanden geleden
  Volgens mij is er geen gebrek aan stuurvaardigheid en was de val vooral te wijten aan het feit dat het zo lang geleden was dat Remco nog in een grote groep had gefietst. In San Sebastian daalde hij zo snel en behendig als de achtervolgers... maar was hij alleen. In plaats van hem in de Giro dadelijk voor de leeuwen te gooien, had hij misschien als voorbereiding beter een kleine ronde gereden (Ronde van Romandië).
 • eddy de decker

  4 maanden geleden
  Wat weet die dat nu ? chef wielrennen kan zeggen wat hij wil , we gaan het nogmaals herhalen , Remco is 21 , komt uit een doodsmak , 9 maand geen competitie , direct gebombardeerd tot winnaar van de giro , foute zet van de ploeg , dat hij eerst begint met eendagsritten om het vertrouwen weer te krijgen , hij kan niet sturen ? wat deden die andere dan op het asfalt ? ze lagen er toch ook ?kunnen die dan ook niet sturen ? wat zijn de renners die zich doodgereden hebben dan ? respect !!
 1. ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtreffen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op recordkoers zit
  Giro
  1

  ‘Puntenman’ Peter Sagan, een straffe die hem overtref­fen kan: vijf cijfers die tonen dat Slovaak op record­koers zit

  ‘We will see.’ Tot vervelens toe grijpt Peter Sagan (31) in deze Giro terug naar zijn gebruikelijke dooddoener. Dat doet hij nu al twaalf jaar lang. En effectief: zie… Wat een palmares! Opvallend, los van zijn wereldtitels, klassieke zeges en ritsuccessen in het (grote)rondewerk, is de kleerkast vol kleurige punten­shirts. En daar komt nu ook een paars exemplaar bij. ‘Puntenman’ Sagan in vijf opmerkelijke cijfers.
 2. Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”
  Play
  Giro
  9

  Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: “Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen”

  Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: “Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro.”