AFP
Volledig scherm
© AFP

Geen roze voor Remco: Evenepoel zet knap zevende tijd neer in openingstijdrit, wereldkampioen Ganna blaast iedereen weg

GiroRemco Evenepoel is weer wielrenner. Onze landgenoot rolde omstreeks 16u52 van het startpodium in Turijn en reed knap naar een zevende tijd in de openingstijdrit van de Giro. Evenepoel botste evenwel, net als iedereen, op een machtsexploot van Filippo Ganna. De wereldkampioen blies iedereen weg en pakte met overmacht de roze trui. 

15 reacties

 • Jan Van Bavel

  4 maanden geleden
  Goed gedaan Remco !
 • bart vansteenkiste

  4 maanden geleden
  aan het vervolg van de ronde gaan we zien wat hij echt in zijn mars heeft , als hij zo goed is als de meeste beweren dan moet hij niet winnen maar zeker eindigen in de eerste 10 , valt hij daar buiten gaat hij nooit zo goed zijn als sommige beweren , iemand bv als merxk greep zijn tegen stand al op jonge leeftijd met de keel , ook de vlaminck , maar zoals deze twee gaan er geen twee meer opstaan.
 • Rudi Pieters

  5 maanden geleden
  Super Remco zonder een wedstrijd gereden te hebben je moet het maar doen waar was campenaerts is toch specialist
 • Johan hendrickx

  5 maanden geleden
  Toch bedenkingen bij Ganna dat die plots op enkele dagen tijd weer kan winnen..? En dan nog dit, goed een jaar geleden waren alle 'wielerkenners/-analisten/-reporters' het er allemaal over eens dat ze niet te veel druk mochten leggen op de schouders van Evenepoel. Na enkele maanden hebben die allemaal collectief geheugenverlies gekregen want, ondertussen doen ze niet anders dan hoge verwachtingen scheppen..
 • philippe vander haeghen

  5 maanden geleden
  Bij Ganna valt de chrono weg in het 2de gedeelte in Italië...
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Openhartige Bernal over de ‘explosie van emoties’ die zijn Girozege teweegbrengt: “Ik was de weg kwijt. Maar nu ben ik ‘back in the game’”
  Giro

  Openharti­ge Bernal over de ‘explosie van emoties’ die zijn Girozege teweeg­brengt: “Ik was de weg kwijt. Maar nu ben ik ‘back in the game’”

  Zelden zó’n emotionele Egan Arley Bernal (24) gezien. Zó’n openhartig discours gehoord ook. Deze Girozege doet hem na twee moeilijke jaren weer helemaal openbloeien. Tot grote vreugde van het Colombiaanse volk. “Als je op je 22ste de Tour wint, dan heeft dat zijn impact op je leven. Even wist ik niet goed meer wat ik ermee moest aanvangen. Maar hier, in Italië, heb ik de ‘fun’ weer teruggevonden.”
 3. Sportpsycholoog Brouwers: “Evenepoel moet heel dringend intensief aan stuurmansproblemen werken”
  Play
  Giro

  Sportpsy­cho­loog Brouwers: “Evenepoel moet heel dringend intensief aan stuurmans­pro­ble­men werken”

  “Het technische aspect, daar kan ik niet over oordelen. Maar het val-aspect is iets wat uiteraard altijd consequenties heeft.” Dat zegt sportpsycholoog Jef Brouwers over de nieuwe valpartij van Remco Evenepoel in de Giro vanmiddag. Later op de avond kwam het nieuws dat hij uit de rittenkoers stapt. “Er zijn toch al een aantal voorgaande geweest, dus dat zal verwerkt moeten worden. En daar kunnen dan plotseling toch wel mentale factoren een rol spelen”, klonk het onder meer bij onze collega’s van VTM Nieuws.