Evenepoel stapt met kneuzingen en schaafwonden uit Giro na val over vangrail: “Het heeft weinig zin om verder te koersen”

GiroHij wilde zo graag Milaan bereiken. Maar zelfs dát was Remco Evenepoel (21) in zijn groterondedebuut niet gegund. De Giro eindigde gisteren voor hem met een crash in de zeventiende rit. Zonder breuken weliswaar. Maar wel met té veel pijn.

50 reacties

 • Jean-marie Van Doren

  4 maanden geleden
  De ploeg had beter moeten weten en had Remco beter de Giro niet laten rijden dit jaar. Heeft nog tijd genoeg om zich te bewijzen.
 • GISLAIN GOSSEYE

  4 maanden geleden
  Remco heeft eenvoudig veel pech. Na hetgeen hem verleden jaar overkomen is lijkt het mij heel normaal dat hij bij zijn herop treden heel voorzichtig is. Dit zal na enkele tijd wel verbeteren. Hij heeft in het verleden al wedstrijden gewonnen waar en eveneens diende gedaald te worden. Tenslotte is hij ook maar een mens en geen robot. Ik wens hem beterschap en meer geluk.
 • Diego Pepre

  4 maanden geleden
  Zoals ze daarna bij Eurosport zegden is het al het sterk dat hij rit nog uitrijdt en niet direct opgaf.Maar nu kan hij wel beter stoppen. Het heeft weinig zin voor hem om geblesseerd in koers te blijven, zelfs al is het maar lichte blessure. Rustig opbouwen naar OS en zichzelf niet te veel druk opleggen. Tijd zat nog om één of meerdere grote rondes te winnen. Froome, Contador, Indurain hadden ook hun eerste ronde maar beet op 26. Schleck daarentegen werd direct tweede in Giro maar won veel minde
 • Dirk BERX

  4 maanden geleden
  Als je alle feiten neutraal gaat bekijken, dan kan je niet anders dan Roger De Vlaeminck gelijk geven. Remco is niet stuurvast ! Zijn val in de ronde van Lombardije in een afdaling is het eerste feit. Het tweede feit is dat hij moet lossen in een afdaling in de giro. En als derde feit...weer maar eens een afdaling en... Ook zijn tegenstrevers weten dit, en zullen dit zwak punt natuurlijk gebruiken als dit ooit nodig is.
 • Hugo Van Malder

  4 maanden geleden
  Als ik al jullie berichten lees krijg ik de KRIEBELS, ik vraag me af hoeveel van die mensen die commentaar geven ooit al op en fiets gezeten hebben, laat staan een col afgereden hebben in wedstrijdverband. Zoals een col oprijden is dalen en sprinten ook een kust. Remco is bij wijze van spreken nog maar net een paar jaar aan het koersen. Heel wat renners doen er jaren over om de desbetreffende kusten onder de knie te krijgen. Geef aub die jongen het nodige respijt en respect, hij komt er wel !
 1. Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzersterke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepunten van rit 20 in de Giro
  Play
  Giro
  1

  Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzerster­ke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepun­ten van rit 20 in de Giro

  Voorlaatste rit in de Giro vandaag. In de loodzware etappe tussen Verbania en Alpe Motta volgde alweer heel wat klimwerk. Onze landgenoot Louis Vervaeke toonde zich onderweg opnieuw, de dagzege was voor Damiano Caruso, maar roze trui Egan Bernal kon de schade opnieuw beperken. Zeker ook dankzij een indrukwekkende ploegmakker, Daniel Martinez. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van de rit nog eens herbeleven:
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).