Evenepoel komt binnen op 24 minuten van Bernal: “Maar wil de Giro sowieso uitrijden”

GiroDe koninginnenrit in de Ronde van Italië heeft zijn tol geëist bij Remco Evenepoel. Onze landgenoot verdween al vrij vroeg uit beeld en finishte uiteindelijk op meer dan 24 minuten van winnaar Egan Bernal. Evenepoel valt zo uit de top tien, maar afstappen is voor hem geen optie. “Al voel ik me wel elke dag minder en minder worden.”

128 reacties

 • piet de boer

  4 maanden geleden
  Ik las vorige week iemand op deze site beweren dat Bernal nog wel door het ijs zou zakken..Nou dat hebben wij gezien, 24 minuten verliezen in een ingekorte etappe!
 • Lucien Mertens

  4 maanden geleden
  Dit kwam te vlug en was te hard na zijn langdurige herstelling, een droom ingehaald door de realiteit. Wat echter nu niet is kan wel nog komen, de potentie is er wel degelijk. Bravo ook voor Bernal, een leider die "durft" aan te vallen, het is ooit anders geweest.
 • Vermeyen Catherine

  4 maanden geleden
  Tijd dat hij terug met zijn voeten op de grond wordt gezet. Iets te zelfzeker...en ja dan komt de val aan
 • Patrick Brusseel

  4 maanden geleden
  Zowel pers als heel wat supporters (lees hier maar eens de dagelijkse reacties) hebben weinig realisme aan de dag gelegd de dagen en weken voor de start van de Giro. Remco is een klasbak maar echte wielerkenners weten toch ook dat een Ronde van Polen winnen geen garantie is op winst in een van de grote rondes. Niemand die weet of hij ooit goed genoeg zal zijn in het hooggebergte. Ik hoop het want het is daar dat de grote rondes gewonnen worden, niet in de krant.
 • Cees Valentijn

  4 maanden geleden
  Enkele dagen geleden nog maar zei hij ; "Als ik niet dacht dat ik kon winnen was ik hier niet" Kortom wat meer bescheidenheid zou niet misstaan...
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzersterke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepunten van rit 20 in de Giro
  Play
  Giro
  1

  Vervaeke toont zich opnieuw, Caruso klimt het best en Bernal en ijzerster­ke ploeg beperken schade: bekijk hier de hoogtepun­ten van rit 20 in de Giro

  Voorlaatste rit in de Giro vandaag. In de loodzware etappe tussen Verbania en Alpe Motta volgde alweer heel wat klimwerk. Onze landgenoot Louis Vervaeke toonde zich onderweg opnieuw, de dagzege was voor Damiano Caruso, maar roze trui Egan Bernal kon de schade opnieuw beperken. Zeker ook dankzij een indrukwekkende ploegmakker, Daniel Martinez. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van de rit nog eens herbeleven: