Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Steven Richardson

Hogere boetes voor wie verbouwing niet aangeeft: onze belastingexpert licht het fiscale kluwen toe

Wie bouwt of verbouwt moet daarvan aangifte doen bij de fiscus. Doe je dat niet, krijg je een administratieve boete opgelegd. Die wordt nu serieus verhoogd én er gelden enkele andere fiscale regels. Onze belastingexpert legt uit.

44 reacties

 • Patrick Delaunoy

  1 dag geleden
  Als de fiscus in de huizen op inspectie komt, gaan de kadastrale inkomens fors omhoog ! In vele woningen gaat men officieel nog op toilet in een kot buiten en is de zolder een plaats met enkel spinnewebben. De overheid inspecteert niet omdat mensen die het financieel moeilijk hebben dan onbetaalbaar duur wonen. De 'rijken' wonen reeds in recente woningen en betalen de volle pot.
 • Jos Brems

  2 dagen geleden
  Onze (r)overheid heeft weer een manier gevonden om ons nog wat meer uit te persen, door het verhogen van de boetes.
 • Lema Hosme

  2 dagen geleden
  Ik begrijp de logica van kadastraal inkomen nog altijd niet. Waarom moet ik betalen wat ik als veronderstelde huur zou kunnen ontvangen als ik er zelf woon? Ik heb net gekocht om niet te moeten huren en nu moet ik toch nog ‘huur’ betalen elk jaar?
 • Michael Steyaert

  3 dagen geleden
  België blinkt toch uit in het dubbel belasten. Mensen die in een eigen huis investeren om zelf in te wonen worden nog steeds afgestraft. Ook al ligt hun maandelijkse last een pak hoger dan een huurwoning en werden ze reeds belast op hun inkomen. Zolang er maar voldoende binnenkomt om de gigantische loonkost van ons absurd overheidssysteem te blijven bekostigen is alles toegestaan. Hoog tijd dat iemand hier eens een eind aan maakt en de belastingen rechtvaardig maakt.
 • Walter De Meulenaer

  3 dagen geleden
  "De fiscus gaat er van uit dat het vastgoed heeft opgebracht, ook al is dat niet zo" Dat is een bedekte term voor legale diefstal tegenover de burger! Wij moeten alles bewijzen, de fiscus die neemt gewoon zonder enige aanwijzing.
 1. Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”
  PREMIUM

  Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”

  Als je als Belg inkomsten vergaart uit buitenlands onroerend goed, dan word je daar binnenkort anders op belast. De regering-De Croo heeft een nieuw wetsontwerp klaar om het discriminerend onderscheid tussen binnen- en buitenlands onroerend inkomen weg te werken. Maar is dat wel zo’n goed idee? Onze belastingexpert Michel Maus is alvast kritisch. “Dit kan hoogstens een tijdelijke oplossing zijn.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'