Geldexperte Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens. © Getty Images, rv

Hoe ingrijpend heeft corona onze economie en gedrag veranderd? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte blikt vooruit

Oudejaar vierden we in onze bubbel en digitaal, meetings houden we via Zoom of Skype, pakjes werden nog nooit zo vaak online besteld en reizen doen we vooral in eigen land: de digitalisering nam nog nooit zo’n grote stappen vooruit. En dat heeft vérstrekkende gevolgen op onze economie. Wie zullen de grote verliezers en winnaars zijn? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. “Nu al worden de ‘roaring twenties 2.0' voorspeld, een periode van losbandigheid en rijkdom. Dat lijkt zeker mogelijk. Maar die zure appel, daar zijn we nog niet door.”

7 reacties

 • Geert Heylen

  5 dagen geleden
  Hoe kan je “geldexperte” worden !?
 • Annie Vancauteren

  6 dagen geleden
  De bedoeling is toch. Zoals Biden zo mooi zegt. Built back better. Eerst moet het oude verdwijnen. Dan pas kunnen ze kun goesting doen.
 • Danny Gijs

  6 dagen geleden
  Als ze twee keer een lockdown van 5 weken hadden opgelegd was de schade veel minder. Dan kon je steeds makkelijker ingrijpen. Maar als je de economie boven de gezondheid plaatst krijg je wat we nu zien. Hierdoor is de gezondheid en ook de economie de pineut en al de rest wat volgt.
 • danny janssens

  6 dagen geleden
  Dankzij de overvloedige geldstromen die deze regering in de economie stopt wordt de echte crisis uitgesteld. Maar zoals steeds wordt uitstel geen afstel. De echte crisis komt pas daarna. Dit zal misschien nog grotere gevolgen hebben. Als ik zie hoe deze regering de corona crisis aanpakt , dan vrees ik echt voor de gevolgen van een economische crisis. Dit gaat met Vivaldi een drama worden.
 • Willy Bogaert

  1 week geleden
  Toekomst is bedrijven en banken weg uit Brussel zodat ze hun tol zelf kunnen verdienen .Werk in eigen regio
 1. Zorgen over je pensioen? “Als je het goed aanpakt hoeft het niet eens zo zwaar te wegen”
  PREMIUM

  Zorgen over je pensioen? “Als je het goed aanpakt hoeft het niet eens zo zwaar te wegen”

  1.500 euro minimumpensioen? Het is een mooi cadeau van de federale regering. Maar hoe realistisch is dat plan? Onze geldexperte Véronique Goossens zocht het uit. “We weten sinds jaren dat de pensioenfactuur nu al uitermate zwaar weegt op de overheidsfinanciën. Wie zijn levensstandaard wil behouden start beter op tijd met een financieel plan.” Maar hoe en wanneer begin je daaraan?
 2. Hoe bespaar je je geliefden een financiële kater na je overlijden? “Een schenking kan goedkoop zijn, maar ook heel duur worden”
  PREMIUM

  Hoe bespaar je je geliefden een financiële kater na je overlijden? “Een schenking kan goedkoop zijn, maar ook heel duur worden”

  Covid-19 doet sommigen van ons nadenken over hoe we onze partner en/of kinderen financieel kunnen beschermen, als we plots zouden overlijden. Niet alleen kunnen de successierechten hoog oplopen, als overblijvende partner kan je vaak dezelfde levensstandaard niet aanhouden. Het geeft een veilig gevoel te weten dat je gezin of je nazaten niet achterblijven met een financiële kater. Onze geldexpert Véronique Goossens legt uit hoe je voor relatief kleine bedragen grote risico’s indekt voor wie je lief is. “Want veel mensen betalen wel vaak jarenlang een dure omniumverzekering voor hun auto, maar overwegen geen vergelijkbaar bedrag voor hun nabestaanden.”
 3. Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plussers zijn goed voor kwart van onze economie”
  PREMIUM

  Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plus­sers zijn goed voor kwart van onze economie”

  We zien vergrijzing vaak als een zware kost voor de samenleving door de oplopende pensioen- en gezondheidsfactuur. Maar volgens onze geldexperte Véronique Goossens zijn ze net een erg belangrijke economische speler. “De zilveren economie is in België maar liefst 109 miljard euro waard en ze zal alleen nog maar aan belang winnen de komende jaren.” En dat is volgens Goossens iets waar we beter nu al rekening mee houden.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"