Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Arbeidsexpert vertelt hoe je je verlof in 2021 kan verdubbelen: maak van 29 vakantiedagen 58 vrije dagen

De Belg heeft gemiddeld 29 vakantiedagen per jaar, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Met een handig stukje puzzelwerk kun je daar makkelijk 58 vrije dagen van maken en zo je vrije tijd verdubbelen. Maar hoe doe je dat precies? Een arbeidsexpert legt uit. 

16 reacties

 • Karel De Martelaere

  2 weken geleden
  En als je dit nog wilt verdubbelen, dan moet je, zoals ik, leerkracht worden. Bij deze een welgemeende... aan al degenen die constant op onze kap zitten. Ik ga in de grote vakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie en al onze andere vrije dagen eens goed aan jullie denken.
 • Chris Schoof

  2 weken geleden
  Daar zal de bouw wel niet bij zijn Dit jaar 3 dagen vrij te kiezen
 • DIRK RASSCHAERT

  2 weken geleden
  Als je ze krijgt. Het is nog altijd de baas die beslist dacht ik ?
 • Patrick Kelchtermans

  2 weken geleden
  De meeste Belgen in de privésector hebben 20 dagen verlof + eventueel ADV-dagen als er officieel 39 uur of meer per week gewerkt wordt. Enkelingen krijgen vanaf hun 50ste of na 10, 15, 20 jaar dienst een extra dag, maar dat is eerder uitzonderlijk. Mits handig plannen kan je het meer doen lijken, maar 58 is alleen maar mogelijk als je voor de overheid werkt. Voor de ambtenaren weer gaan steigeren: ik vel geen oordeel, ik stel alleen maar vast.
 • Ivan Van Calster

  2 weken geleden
  Elk jaar dezelfde onzin. Hoe je je vakantiedagen ook plant er zullen er geen bijkomen. Je hebt hierdoor alleen meer langere periodes dat je achter elkaar thuis bent. Maar in totaal ben je gedurende het jaar niet meer dagen thuis.
 1. Belasting op bedrijfswagens verandert in 2021: wat betekent dat voor jou? Onze belastingexpert legt uit
  PREMIUM

  Belasting op bedrijfswa­gens verandert in 2021: wat betekent dat voor jou? Onze belasting­ex­pert legt uit

  Krijg jij een bedrijfswagen of salariswagen van je werkgever of onderneming? Dan weet je ongetwijfeld dat die belast wordt als een ‘voordeel van alle aard’. De overheid beschouwt dat immers als een extra verloning in natura, en dus moet je daar belasting op betalen. Onze belastingexpert Michel Maus licht toe hoe de ingewikkelde berekeningsmethode in elkaar zit en wat er verandert in 2021.
 2. Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers
  PREMIUM

  Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers

  Heb je altijd al het sluimerende idee gehad om ook eens te beginnen met beleggen in aandelen? Aarzel je om die eerste stap te zetten? Het is nochtans makkelijk, aldus onze financieel expert Paul D’Hoore. Én het brengt geld op. Maar moet je dan iedere dag de beurspagina’s lezen? En wat als je je geld terugwil? “Je kan met kleine bedragen beginnen, maar je moet wel een beetje uitkijken met de kosten voor een aankoop van aandelen.”
 3. Mag je zomaar met je bankrekening in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze “zeer dure vorm van lenen”
  PREMIUM

  Mag je zomaar met je bankreke­ning in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze “zeer dure vorm van lenen”

  Ga jij wel eens onder nul op je rekening? Je bent geen uitzondering. Alle Belgen samen hebben 18,7 miljoen zichtrekeningen. Bij een steekproef bleken 1,2 miljoen rekeningen in het rood te staan. Dat is dus 6,4% van alle rekeningen. Banken staan het toe, maar niet altijd en zeker niet onbeperkt. Bovendien kan het je aardig wat kosten, waarschuwt onze financieel expert Paul D’Hoore.
 1. Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee
  Play

  Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee

 2. Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'
  Play

  Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'