Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

Zo zal kerstshoppen eruitzien: eenrichtingsverkeer, nadarhekken en stewards

Het kerstshoppen wordt een flashback naar mei, met eenrichtingsverkeer, hekken, stewards en hier en daar een agent voor een vitrine. Ook supermarkten hopen dat hun klanten gespreid boodschappen zullen doen. “Koop nu al uw champagne en kroketten.”

 1. Coördinator vaccinatiecentrum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”
  Play
  21

  Coördina­tor vaccinatie­cen­trum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”

  Jan Stroobants, de coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum, het grootste van Vlaanderen, pleit voor een ander systeem voor de uitnodigingen in de centra. Laat mensen zelf een tijdsslot kiezen wanneer ze per sms of mail een uitnodiging krijgen om zich te laten inenten, stelt hij voor. Het Antwerpse vaccinatiecentrum werkt zo al, en de mensen geraken er veel sneller gevaccineerd dan elders.
 2. Amper vier op de tien bedrijven zetten structureel in op welzijn op het werk

  Amper vier op de tien bedrijven zetten structu­reel in op welzijn op het werk

  Slechts 43 procent van de bedrijven in België heeft een structureel plan om het welzijn van het personeel te bevorderen. Bijna een op de vijf bedrijven (18 procent) onderneemt, ondanks de coronacrisis, nog geen concrete acties om het welzijn van de werknemers te verbeteren. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van een bevraging van Acerta, de Vrije Universiteit Brussel en HR Square. Een derde van de bedrijven die wél maatregelen nemen rond welzijn, doet dat puur op buikgevoel en niet op relevante cijfers en data.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren