De winkelstraten zijn akelig leeg in Gent. Volgens de sector zou er bij winkelen op afspraak niet veel drukte bijkomen - en dus is dat veilig, klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
De winkelstraten zijn akelig leeg in Gent. Volgens de sector zou er bij winkelen op afspraak niet veel drukte bijkomen - en dus is dat veilig, klinkt het. © Wannes Nimmegeers

Winkels open of dicht: wordt België eiland in Europa?

Als de regering vrijdag beslist om de niet-essentiële winkels gesloten te houden, wordt België een eiland in Europa. In alle andere landen mogen dergelijke handelszaken de deuren immers wel openen. “Op voorwaarde dat je de shoppers maximaal spreidt, moet het ook bij ons mogelijk zijn.” Wordt winkelen op afspraak de volgende stap?

106 reacties

 • Jacques Hillaert

  2 maanden geleden
  De winkels moeten kunnen werken op een verantwoorde manier, op afspraak, de winkelstraten moeten afgezet worden en men moet een bewijs van afspraak kunnen voorleggen, tevens met een maximum aantal personen per straat. Doet men dit niet dan zullen er drama's gebeuren, faillissementen ten top en werknemers die hun gezinnen niet meer kunnen verzorgen. Geloof maar niet dat de economie er goed aan toe is want zonder het geld geprint van de banken was het nu al rampzalig.
 • Jos Spriet-Dewaele

  2 maanden geleden
  Maar ze voelen zich wel sterk in hun schoenen. Winkelen in buitenland kan al niet Online kopen kan ook al niet wegens overbelasting van postbedrijven en door winkels verplicht te sluiten zijn we gevangen door onze politicie die alles beter willen weten Maar vergeten na te denken. Geef mij maar corona inplaats van al dat gezever. en doemdenkerij 
 • Jos Jansen

  2 maanden geleden
  De druk van belangenorganisaties en hun loopjongens onder de politici is zo groot datde Croo en VDB zullen moeten toegeven anders eindigt het overlegcomite vrijdag in ruzie. Nochtans is nu versoepelen veel te vroeg. Wie dat niet ziet, is stekeblind.
 • guido verwerft

  2 maanden geleden
  en dan zeggen die grote slimme politiekers, Europa is 1 geheel, waarom nemen al die Europese landen dan hun eigen beslissingen. Ze zouden beter als 1 geheel 1 beslissing nemen. Hier in belgie alle horeca dicht, dan ook in elk Europees land alles dicht of denken ze dat aan de grenzen het virus stopt.
 • Carlo Verstappen

  2 maanden geleden
  Dat is niks nieuws, België is op veel opzichten allang een eiland in Europa. Soms willen ze heiliger zijn dan de paus en andere keren zit hun verstand ergens in hun schoenen. En de boer ploegde verder, maar hoelang nog?
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel

Geld