Werkexpert Stijn Baert
Volledig scherm
PREMIUM
Werkexpert Stijn Baert © Getty Images, Photonews / Gregory Van Gansen

Werkexpert waarschuwt voor gevaren van bedrijfswagen: "Elke maand meer dan 300 euro verlies voor je pensioen"

“Heb je je carrière lang een bedrijfswagen van 560 euro, dan zakt je brutoloon van gemiddeld 3.500 euro naar 2.940 euro”, zegt onze werkexpert Stijn Baert. Een salariswagen lijkt een win-winsituatie voor werkgever en werknemer, omdat er zo minder belastingen op verloning worden afgehouden, maar kan ook nefaste gevolgen hebben voor je pensioen en werkloosheidsuitkering. Hoe interessant is een bedrijfswagen nog?

 1. 
Met deze jobs in de retail verdien je tussen de 3.000 en 6.500 euro
  jobs

  Met deze jobs in de retail verdien je tussen de 3.000 en 6.500 euro

  De retail is voortdurend op zoek naar medewerkers. De sector heeft nood aan verscheiden profielen, maar staat helaas niet bekend om haar hoge lonen. Het gemiddelde bruto maandinkomen in de klein- en groothandel bedraagt volgens de jongste Salariskompascijfers 2.995 euro. Toch kan je er met de juiste talenten een erg mooie carrière uitbouwen. Jobat.be belicht enkele uiteenlopende retailjobs waar je bovengemiddeld verdient.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Wanneer kan je nog op brugpensioen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"
  PREMIUM

  Wanneer kan je nog op brugpensi­oen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"

  Een soepeler brugpensioen is een van de pistes om een loonakkoord te bereiken tussen de vakbonden en werkgevers. Wie heeft er recht op en is het überhaupt wel een goed idee? Onze werkexpert Stijn Baert is alvast niet overtuigd. “Wat mij betreft moeten we het brugpensioen niet versoepelen, maar geleidelijk overbrengen naar waar het thuishoort: het museum voor historisch slecht Belgisch beleid.”
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek