Marc Van Ranst: ‘Soms is het ook goed om gewoonweg even in eigen hart te kijken.’
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst: ‘Soms is het ook goed om gewoonweg even in eigen hart te kijken.’ © AFP

“We zijn een eigengereid volkje”: viroloog Marc Van Ranst over de volkstoeloop in Brugge en Brussel

In Brugge was het zaterdagavond zo druk voor het lichtfestival Wintergloed dat het niet langer coronaproof was. Ook op de Brusselse Grote Markt was er te veel volk. Viroloog Marc Van Ranst (55) houdt zijn hart vast voor wanneer de winkels straks opengaan.

57 reacties

 • Freddy Van Groens

  2 maanden geleden
  Ik denk dat het beter zouden de mensen informeren wat de besmetting inhoud en aan de hand van de korrel zout uitleg wat de exponentieel grooi is.
 • John De roo

  2 maanden geleden
  Niet mijn regering , niet mijn wetten , niet mijn regels ...zou het kunnen dat het dat is dat de bevolking denkt?
 • mat waber

  2 maanden geleden
  Jullie hebben zelf de toeloop veroorzaakt door alles dicht te gooien. Als dit op een gepaste en verantwoorde manier was gebeurd, zoals levensmiddelen winkels, zou de drukte veel minder zijn geweest en de spreiding groter. Bovendien zouden de openingstijden ook groter kunnen zijn. Er zijn meerdere manieren om eea in goede banen te leiden.
 • Linda Van Mossevelde

  2 maanden geleden
  Als steden lichtfestivals organiseren, weten ze toch dat daar een massa volk naartoe komt, moet dat echt in deze tijden? Sommige mensen zullen het nooit begrijpen. Annuleer die hele handel en misschien kan het volgend jaar in veiligere omstandigheden doorgaan.
 • Yve Ceustermans

  2 maanden geleden
  Hij heeft de oorzaak weer gevonden (weeral )achteraf , het probleem is niet het virus maar het volk! beste man kijk eens naar jezelf en probeer er iets aan te doen en geef geen commentaar de hele tijd. De oplossing het vaccin is er niet door jou toedoen gekomen. En een beetje respect voor de al de mensen die hun best proberen te doen.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel