Een leerling van VBS Proosterbos in Maasmechelen werd donderdag getest in de testbus van het UZ Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leerling van VBS Proosterbos in Maasmechelen werd donderdag getest in de testbus van het UZ Antwerpen. © Karolien Coenen

Wat is er aan de hand in coronabroeihaard Maasmechelen? “Het komt zeker niet uit één gemeenschap”

MaasmechelenMaasmechelen haalde vandaag de zware middelen boven in het bestrijden van het coronavirus dat er sinds weken fel woekert. De tientallen klassen die voor de paasvakantie al met besmettingen zaten en eerder in quarantaine moesten, werden vandaag massaal getest: 2.000 leerlingen in totaal. “Een vreemde strategie, want nu worden deze leerlingen opnieuw geviseerd", vinden vele schooldirecteurs. Ook viroloog Marc Van Ranst fronst de wenkbrauwen. 

 1. Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aanpak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”
  PREMIUM
  Hasselt

  Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aan­pak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”

  Uitbaters Vanja Marchetta (42) en Christophe Van Loo (44) van Marloo’s in Hasselt stomen tegen zaterdag niet alleen de stoep van de Minderbroedersstraat klaar voor hun hippe ontbijt- en lunchzaak, maar zullen voor de eerste keer takeaway aanbieden én kledij verkopen op hun gloednieuwe webshop. “Het blijven zware tijden, maar de coronacrisis leert ons zelfs nu nog om creatief uit de hoek te komen.”
 2. Nico Claesen (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Patro was steeds een kweekvijver van talent en werd ‘het kleine Anderlecht’ genoemd”
  Voetbal Traditieclubs

  Nico Claesen (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Patro was steeds een kweekvij­ver van talent en werd ‘het kleine Anderlecht’ genoemd”

  Hoewel Patro Eisden slechts één seizoen in eerste nationale speelde, leverde de Eisdense jeugdwerking meerdere Rode Duivels af. Nico Claesen was er zo eentje. Claesen belandde in 1970 bij Patro, waar trainer Michel Punga hem reeds op zijn zestiende in het eerste elftal dropte. In 1978 zocht hij andere oorden op en bouwde een indrukwekkende spelerscarrière uit. Nadien keerde Claesen terug naar Eisden en werd er hoofdtrainer.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”