Viroloog Steven Van Gucht legt uit wat we van de komende maanden mogen verwachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht legt uit wat we van de komende maanden mogen verwachten. © BELGA

Wanneer mogen we versoepelen? “In april kan het voorzichtig, in mei helemaal veilig”

Een inzicht in de machinekamer van de wetenschap, noemde premier Alexander De Croo (Open Vld) de onverwachte persconferentie van vanmiddag. De voorspellingen tonen dat het onverstandig is om voor mei alle remmen los te gooien, maar dat wil niet zeggen dat er in april of zelfs in maart geen kleine versoepelingen mogelijk zijn. Wat er dan precies wanneer kan? Viroloog Steven Van Gucht legt het uit.

82 reacties

 • Olivier Delbeke

  7 dagen geleden
  Ik denk een leugen. Wat denken jullie?
 • Heinrich Wolf

  1 week geleden
  Twee factoren spreken tegen deze vooruitzichten: het onverstand van teveel van onze medeburgers en het gebrek aan kwalificatie in onze regering[en] om dit logistisch tot een goed einde te brengen. De ook bij betrokkenen instanties binnen de EU mogen ook luidop 'mea culpa, mea maxima culpa' roepen.
 • jan janssens

  2 weken geleden
  Dit is een grap zeker? Met de opnieuw stijgende cijfers, het reisverbod dat willens nillens zal opgeheven worden voor de paasvakantie, en de vaccinatie-slakkengang stevenen we alsnog op een derde golf af. En tegen 1 mei zitten we terug in volledige lockdown. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dat te voorspellen.
 • Walter Lippens

  2 weken geleden
  Doe gewoon alles weer open. Die derde golf komt er sowieso toch, met of zonder maatregelen. Net zoals de vierde, vijfde, zesde en zelfs zevende golf. Laat de natuur haar werk doen en de economie draaien. De schade is nu al niet meer te overzien, zowel materieel als mentaal. Het is genoeg geweest. En ja, ik ben een risicopatiënt die een besmetting wellicht niet gaat overleven. So what.
 • Roger Declercq

  2 weken geleden
  Wat mij het meest tegen de borst stoot is het feit dat wij, gewone mensen, ons moeten houden aan allerlei regels. Terwijl sporters (wielrenners, voetballers, ...) vrij in en uit het land kunnen reizen, onder het mom van "wij worden alle dagen getest.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val

Wetenschap & Planeet