REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Wanneer kunnen we ons laten inenten? En hebben we de andere vaccins nog nodig? Antwoord op uw vragen over vaccin van Pfizer-BioNTech

Dit zou wel eens het beste nieuws van 2020 kunnen zijn. Pfizer zegt dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is. Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen spreekt van “een historisch moment”. Dit jaar kunnen al 10 tot 20 miljoen mensen worden ingeënt. Toch rijzen er ook bedenkingen.

18 reacties

 • Pierre De Bock

  1 jaar geleden
  Beste Oswald Billiet,Niet te euforisch. Pfizer is een Amerikaans bedrijf, dus zullen die eerste miljoenen vaccins naar Amerika gaan, denk ik.De rest van de wereld komt dan vermoedelijk later aan de beurt.De Bock Pierre
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Hopelijk blijven de gewestregeringen met hun poten van de vaccins af.
 • chris eeckhout

  1 jaar geleden
  De snelheid en “doeltreffendheid?”van de Belgische politici kennende, zal het “ kalf eerst moeten verdronken zijn “ alvorens zij wakker schieten!
 • jean-pierre vlasschaert

  1 jaar geleden
  Al diegenen die hier verkondigen dat ze geen vaccin willen moeten dan maar een verklaring ondertekenen dat ze in geval van besmetting geen zorgen nodig hebben in eender welk ziekenhuis en zeker geen kost veroorzaken aan de maatschappij Ze kunnen ook geen grenzen meer oversteken en zelfs in eigen land geen vakantie meer boeken.
 • Johan hendrickx

  1 jaar geleden
  Dat onze 'beleidsmakers' eerst eens zorgen dat er voor iedereen een griepspuit is! Als 60+er maar nog geen 65 kan je er namelijk geen krijgen nu.. schuldig verzuim heet dat.
 1. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant

  Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant

  Een coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer is volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting. “Dit is een historisch moment”, zei Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen volgens The New York Times. Ze noemde het een ongekende prestatie dat binnen een jaar een vaccin is ontwikkeld. Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek in Puurs van Pfizer.
 2. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.

Wetenschap & Planeet