De glucosemeter is ingeburgerd in het wielerpeloton.
Volledig scherm
PREMIUM
De glucosemeter is ingeburgerd in het wielerpeloton. © Instagram Supersapiens

Waarom Wout van Aert en Oliver Naesen dezer dagen openlijk met een glucosesensor op hun bovenarm rondlopen

WielrennenNeen, Wout van Aert en Oliver Naesen hebben geen diabetes. Toch lopen ze tegenwoordig openlijk met een glucosesensor aan hun bovenarm rond. Net als heel wat van hun collega’s. Maar hoe kan de bloedsuikerspiegel iets doen aan of iets zeggen over de prestaties van wielrenners?

24 reacties

 • bernard vermeulen

  2 dagen geleden
  Mocht het zo een gesjoemel zijn, dan droegen die renners dat niet open en bloot, maar Wout en zijn ploeg zijn altijd open met alles, wie weet wat er onder de kleding van anderen uit andere ploegen zit, die het licht niet mogen zien, maar als Wout iets doen dan zijn er die er onmiddellijk op vliegen zonder het artikel te lezen, ik vraag mij af wat die mens ooit misdaan heeft?
 • glenn wouters

  4 dagen geleden
  Wat is het probleem. Mag enkel op training, er worden geen lichaamsvreemde stoffen toegediend, en het is enkel om bloedwaarden te controleren. Dit kan helpen om BV te zien hoe elke renner individueel reageert op zijn ontbijt. En zo kan de ploeg de voeding bijsturen die bij elke renner past.
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  4 dagen geleden
  Is geen sport meer. Zijn foefkes... Mensen die het echt nodig hebben zijn weer eens gezien
 • André Van der Poorten

  4 dagen geleden
  Er zijn nogal gewoontes of middeltjes overgekomen uit de sportwereld waar ze hun nut hebben bewezen .🐿🙊
 • Marc Wouters

  4 dagen geleden
  Wat hier vooral bewezen wordt is dat de gemiddelde mens rap oordeelt zonder hinder van de nodige feitenkennis. Glucose is de brandstof van het lichaam, een F1-race win je ook niet zonder brandstof niveau goed te kennen. Des te meer voor lichaam. Niks mis mee.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. “Doemscenario werd waarheid”: Jumbo-Visma zet stage stop na coronageval, Van Aert blijft in Spanje en traint met 500 meter ‘social distance’
  Wielrennen
  9

  “Doemscena­rio werd waarheid”: Jum­bo-Vis­ma zet stage stop na coronage­val, Van Aert blijft in Spanje en traint met 500 meter ‘social distance’

  Corona Alert gisteren bij Jumbo-Visma. Na een positieve test binnen de ploeg werd het trainingskamp in Mutxamel (deels) ontmanteld. Onder meer Primoz Roglic vloog terug huiswaarts. Voor de blijvers, onder wie Wout van Aert en Tiesj Benoot, gelden drie gouden regels: contacten vermijden, individueel trainen en dagelijks testen.
 2. Wout van Aert degradeerde zoals verwacht de tegenstand: 91 procent van onze lezers kreeg gelijk
  Gouden Cross
  3

  Wout van Aert degradeer­de zoals verwacht de tegenstand: 91 procent van onze lezers kreeg gelijk

  Wout van Aert kroonde zich gisteren voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen veldrijden. Van Aert won zo negen van de tien crossen waar hij aan de start stond. Door die negen overwinningen sprokkelde de renner van Jumbo-Visma heel wat punten in de Gouden Cross. Vanaf vandaag bereidt hij zich voor op het klassieke voorjaar en komt hij niet meer in actie in het veld. Een noodgedwongen transfer dringt zich dus op.