Alexandre Van Damme (links) heeft veel minder voeling met de stijl van het nieuwe management. Marc Coucke (rechts) nam Anderlecht eind 2017 over.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexandre Van Damme (links) heeft veel minder voeling met de stijl van het nieuwe management. Marc Coucke (rechts) nam Anderlecht eind 2017 over. © RV en Belga

Waarom ‘man van 17 miljard’ Anderlecht loslaat: “Almaar geld bijpompen vond hij slecht idee”

AnderlechtNa bijna dertig jaar heeft Alexandre Van Damme (58) de band met Anderlecht doorgeknipt. Een vermogen van 17 miljard verlaat paars-wit. Van Damme had zijn hart indertijd verloren aan RSCA, maar de laatste jaren liep de emmer vol. “Almaar geld bijpompen vond hij een slecht idee.”

13 reacties

 • eduard janssens

  2 maanden geleden
  Niemand steek zijn geld in iets waar vertrouwen niet meer in is .De ploeg mist  kwaliteiten en talent ze hebben gewoon het geld niet meer  om iets deftig te kopen
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Groot gelijk er zijn nuttiger dingen om uw geld te verspillen dan aan voetbalclubs waar het toch maar om geld draait en niet om sport zoals voordien , de gezondheidszorg heeft dit meer dan broodnodig en je kan het ook inbrengen , hier zijn ze dan blij om geholpen te zijn en staan ze elkaar niet af te kloppen van blijdschap na een overwinning.
 • Frank Billiauw

  2 maanden geleden
  Wat dacht hij nu, dat is voetbal, investeren, zeker als je een ploeg als Anderlecht op deze manier overneemt, maar hij dacht na een jaartje beginnen ik te ontvangen, verkoop alle spelers en mijnen portefeuille word weer wat dikker, hij heeft het geprobeerd en zie waar ze staan.
 • Nico Lietaert

  2 maanden geleden
  Dus hij heeft Coucke helpen in het zak zetten? En hem nu helrmaal laten stikken? Dan toch meer respect voor Marc dan voor de rijkste belg die Vandamme onlangs is geworden met zijn Tiense suiker.
 • luc baillieu

  2 maanden geleden
  Het is hoog tijd dat het voetbalwereldje terug op zijn poten komt. Die hoge salarissen van mannekes die met een bal spelen kan je niet blijven verantwoorden.
 1. Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"
  Play

  Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"

 2. De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse ‘sneeuwmatch’: alle beelden van speeldag 21
  Play
  Jupiler Pro League

  De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse ‘sneeuw­match’: alle beelden van speeldag 21

  18 januari